Filmälskare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmälskare, varianter, uttal och böjningar av filmälskare

Filmälskare synonym, annat ord för filmälskare, vad betyder filmälskare, förklaring, uttal och böjningar av filmälskare.

Vad betyder och hur uttalas filmälskare

Filmälskare uttalas film|älsk|are och är ett substantiv.

Ordformer av filmälskare

Singular

filmälskare
obestämd grundform
filmälskares
obestämd genitiv
filmälskaren
bestämd grundform
filmälskarens
bestämd genitiv

Plural

filmälskare
obestämd grundform
filmälskares
obestämd genitiv
filmälskarna
bestämd grundform
filmälskarnas
bestämd genitiv

Filmälskare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmälskare

  1. När Holmsten till sist tog steget över från filmälskarens position till den mogne mannens, så skedde detta i 1960-talets Hillmanfilmer där han gör den eftertänksamme detektiven, kapten John Hillman. I dessa filmer samarbetade Hillman med sin hustru (spelad av Annalisa Ericson) och sin närmaste man (spelad av Nils Hallberg). Filmerna, vars manus byggde på detektivromaner av Folke Mellvig, blev publikfilmer redan från början. Filmerna regisserades av Arne Mattsson. (källa)
  2. Robert är ett danskt filmpris i form av en statyett, som utdelas av Danmarks Film Akademi vid Robertfesten, som hålls i februari varje år. Priset utdelas i en rad kategorier, som uttryck för den danska filmbranschens erkännande av kollegors insatser under det föregående året. Priset utdelades första gången 1984 och är uppkallat efter statyettens skapare, skulptören och grafikern Robert Jacobsen (1912-1993), som själv var en stor filmälskare. (källa)
  3. Tito var även en stor filmälskare och uppmuntrade film- och musikskapare inom Jugoslavien. Bland annat deltog Jugoslavien i Eurovision Song Contest och i Zagreb anordnades en årlig filmfestival. (källa)
  4. Begreppet blev myntat 1962, av franska cinéaste "filmskapare, filmälskare". Ordet är en sammanslagning av cinéma "bio(graf)" och enthousiaste "entusiast". (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.