Filmvärld Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmvärld, varianter, uttal och böjningar av filmvärld

Filmvärld synonym, annat ord för filmvärld, vad betyder filmvärld, förklaring, uttal och böjningar av filmvärld.

Vad betyder och hur uttalas filmvärld

Filmvärld uttalas film|värld och är ett substantiv.

Ordformer av filmvärld

Singular

filmvärld
obestämd grundform
filmvärlds
obestämd genitiv
filmvärlden
bestämd grundform
filmvärldens
bestämd genitiv

Plural

filmvärldar
obestämd grundform
filmvärldars
obestämd genitiv
filmvärldarna
bestämd grundform
filmvärldarnas
bestämd genitiv

Filmvärld är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmvärld

  1. Suzanne Osten föddes på Stora Essingen i Stockholm. Hon är dotter till finmekanikern Karl Osten (1912-1970) och filmkritikern Gerd Osten (född Ekbom, 1914-1974), vars frustrerade strävan efter att få möjlighet att regissera film i en manligt dominerad filmvärld kom att bli föremål för dottern Suzannes debutfilm Mamma (1982). Fadern var tysk socialdemokrat och motståndsman som på flykt undan nazistregimen hade kommit till Sverige. Föräldrarna gifte sig 1941 men skilde sig när Suzanne Osten var liten. Hon tog studenten vid den kreativt inriktade Viggbyholmsskolan 1963 och studerade därefter konst, litteraturhistoria och historia på Lunds universitet. (källa)
  2. Liljeberg hade hoppat av gymnasiet eftersom det inte gick att kombinera med hennes skådespelande. Därför läste hon in gymnasiet på Komvux parallellt med diverse olika mindre arbetsuppdrag utanför filmvärlden. Ett tag arbetade hon på ett datorföretag. Hon skrev även lite för dagstidningen Svenska Dagbladet. (källa)
  3. Mattsson utbildade sig på KV konstskola i Göteborg 1983–1985 och på Malmö Målarskola Forum 1985–1991 (nuvarande konsthögskolan i Malmö). Mattsson arbetar först och främst med videokonst och performance men startade sin karriär som målare. Hennes arbeten har tydliga referenser till konst- och filmvärlden. (källa)
  4. Wilhelmskriket, en av filmvärldens mest kända ljudeffekt. (källa)
  5. Sidney Poitier var den man som bröt filmvärldens rasbarriär i USA. Han var bland annat den förste afro-amerikan som tog hem en Oscar i kategorin bästa manliga huvudroll för sin insats i filmen Liljorna på marken från 1963. (källa)
  6. Till skillnad från filmvärldens andre fiktive superagent James Bond klarar sig Bourne utan diverse tekniska hjälpmedel (undantaget Bondfilmerna med Daniel Craig i huvudrollen). Till skillnad från Bond tampas inte Bourne med fiktiva superskurkar som t.ex. Ernst Stavro Blofeld eller Hugo Drax, det är hela tiden CIA som är motståndaren. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.