Fint Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fint, varianter, uttal och böjningar av fint

Fint synonym, annat ord för fint, vad betyder fint, förklaring, uttal och böjningar av fint.

Synonymer till fint

Andra språk

Fint på Engelska

  • trick, feint - she used a simple trick to cheat me

Hur används ordet fint

  1. Ändå vadar vi runt här. I en kris så djup att det smärtar att se på skidskytte för att de mår så förbannat fint, de där smilande bössbärarna. (källa)
  2. Men okej, det finns snabbare sätt att framföra det som Life itself säger på två timmar. Lou Reed summerar det fint i en mening i låten New Sensations: "Somebody got themselves married and somebody died...". (källa)
  3. Fröet är 1,5–2 cm långt och inneslutet i ett ljusgult till brunt, mjukt, fruktliknande hölje, 2–3 cm i diameter. Det ser ut ungefär som ett fint plommon, men innehåller smörsyra och luktar därför som härsket smör. Fröet är ätbart efter att det skalats och kokats. Det ingår i japanska maträtter och traditionell kinesisk mat och serveras ofta på bröllop. Man måste dock vara försiktig eftersom "frukten" kan innehålla skadliga halter av vätecyanid. (källa)
  4. En hack är en typ av jordbruksredskap som används för att fint sönderdela, hacka, olika grödor för att underlätta ensilering av dem. Det är vanligen grönmassa bestående av olika vallväxter som hackas, men det förekommer att majs och grönfoder också hackas. (källa)
  5. Antalet hagelkorn som ryms i patronen beror på om det är grovt eller fint hagel man skjuter med. Denna grovlek anpassas dels till typen av vilt, dels det tilltänkta skjutavståndet. Målsättningen är knall-och-fall-verkan hos det påskjutna viltet med minimal köttförstöring, inte att sårkanalen skall leda till sårchock eller förblödning. Man eftersträvar därför inte en alltför liten och tät koncentration av haglen, utan snarare än jämn fördelning av dessa inom träffytan, med få så kallade randhagel. Spridningen av haglen ökar dock med avståndet, och för att kompensera för detta används ofta något avsmalnande, så kallade trångborrade, pipor för längre skjutavstånd. Pipan kan vara försedd med en så kallad "choke tube" på svenska choketub, detta är en förträngning som samlar träffbilden och effektiva avståndet för de hagelkorn som lämnar pipan. Ju snävare choketub, desto mindre spridning. Detta utnyttjas vid jakt där mer precision krävs, medan det omvända gäller då det är fördelaktigt med en större spridning, exempelvis vid lerduveskytte. Moderna hagelgevär har ofta utbytbar choketub för att kunna anpassa geväret efter användningsområde. Polisiära hagelgevär saknar ofta choketub och får därför kortare räckvidd. Detta eftersom man vill undvika att bommade skott träffar oskyldiga som kan stå i bakgrunden. (källa)
  6. Växten är en flerårig ört, upp till 30–175 cm hög. De upprätta stjälkarna ärödbruna och fint håriga. Bladen är kortskaftade och motsatta, de flesta bladen är djupt handflikiga med 3–5 flikar, mer sällan helt oflikiga. Kanterna är grovt sågade. Blomkorgarna sitter i täta kvastlika blomställningar. Själva korgarna är smala och fåblommiga. De egentliga blommorna är smutsrosa, men vitblommande plantor förekommer ibland. Pistillen är långt utskjutande. Frukterna är svartbruna med körtlar, samt en hårpensel. Arten blommar från juli till september. (källa)
  7. Om det finns ett särskilt harem ligger det vanligen mot innergården eller, om möjligt, åt en trädgård och är i förmögnare hushåll försett med en fint förgallrad utbyggnad, en maschreblje. (källa)
  8. En fint sågtandad bladkant är detsamma som sågtandad men med smalare sågtänder. Den latinska termen är serrulatus. (källa)
  9. Enkelbeckasinen är en medelstor vadare med lång, smal och rak näbb. Den har korta ben och satt kropp. Den har en längd på 23 till 28 centimeter, vilket inkluderar näbben, och ett vingspann på 39 till 45 centimeter. Den har en hukande kroppsställning. Fjäderdräkten är fint vattrad i beige, brunt, vit och svart. Ansiktet är randat i svart och beige med ett ljust centralband högst upp på hjässan. Till skillnad från dubbelbeckasin har den vit buk och när den flyger upp syns en bred vit bakkant på armpennorna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: