Snyggt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder snyggt, varianter, uttal och böjningar av snyggt

Snyggt synonym, annat ord för snyggt, vad betyder snyggt, förklaring, uttal och böjningar av snyggt.

Synonymer till snyggt

Hur används ordet snyggt

  1. Western Boots - Kommer från Amerika, där cowboyerna använde dessa skor vid rodeon. (Tack vare hälen/klacken tappade man inte fästet med fötterna i stigbyglarna på hästens sadel, vilket underlättade det hela för ryttaren de få sekunder de lyckades hålla sig på hästen.) Dessutom var dessa skor ofta väldigt snyggt gjorda, med fina utsmyckningar. Dock var sulan gjord för att gå i mjuk westernsand, så de nöts ned ganska snabbt om man inte bara använder dem på grus. Därför brukar man sätta stålhätta på dem, vilket lindrar slitningen. (Denna hätta sätts i bakre nedre delen av klacken, då den är den del av skon som nöts först och hårdast.) Färgen på dessa skor varierar, men går oftast i brunt/mocka-färgat, grått, svart eller i värsta fall rosa. (källa)
  2. Att kasta lasso heter på nordsamiska suohpan, och metoden skiljer sig från det nordamerikanska sättet. Istället för att svinga "tömmen" över huvudet, så kastar man en lagom mängd uppsamlade slingor med snaran överst. De uppsamlade slingorna ger kastvikt. Övrig lina är uppsamlad i den andra handen, med lite lös lina emellan. Kastet sker med rak arm i en båge utanför kroppen, med början strax nedanför höften, snett bakom kroppen, och man släpper när armen är i huvudhöjd, framför kroppen. Har man lyckats så vecklar linan ut sig snyggt och snaran hamnar slutligen över målet. Ett samiskt lasso är fäst vid en ring med två hål. De har ofta formen av en åtta. I dess ena hål är lassot fäst, det andra hålet som oftast är det större fungerar som glidhål. (källa)
  3. Att åstadkomma ordning i en lokal kan innebära att se till att varje föremål och möbel står eller ligger på en bestämd plats. Stolar inskjuts under bord, kuddar skakas och placeras snyggt uppställda i en soffa, blommor vattnas eller ordnas fräscha och snygga i vaser, böcker ställs upp i hyllor och så vidare. (källa)
  4. Numera är matrisskrivare ganska ovanliga eftersom de är dyrare i tillverkning och därmed i inköp än bläckstråleskrivare och laserskrivare och skriver inte särskilt snyggt. Enda fördelen är egentligen den mycket låga driftskostnaden, vilket har begränsat användningen till utskrift av till exempel loggar, lönespecifikationer, följesedlar, fakturor och så vidare där stora mängder data behöver skrivas ut men utskriftskvaliteten har underordnad betydelse. Oftast använder matrisskrivarna sammanhängande papper försett med hålremsor längs sidorna, så kallat traktorpapper. Detta är en fördel då stora mängder data ska skrivas ut i tidsordning, till exempel en logg över en industriprocess. Ibland används självkopierande papper eller karbonpapper tillsammans med matrisskrivare så kan en utskriftkopia fås samtidigt med originalutskriften. Det är ofta användbart i samband med utskrift av fakturor, följesedlar, kvitton och liknande. (källa)
  5. När någon har gjort bort sig eller varit klumpig: "Grattis" eller "Snyggt!". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.