Flamsa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flamsa, varianter, uttal och böjningar av flamsa

Flamsa synonym, annat ord för flamsa, vad betyder flamsa, förklaring, uttal och böjningar av flamsa.

Synonym till flamsa

Vad betyder och hur uttalas flamsa

Flamsa uttalas flamsa och är ett verb -de.

Flamsa betyder:

Ordformer av flamsa

Aktiv

flamsa
infinitiv
flamsar
presens
flamsade
preteritum
flamsat
supinum
flamsande
presens particip
flamsa
imperativ

Passiv

flamsas
infinitiv
flamsas
presens
flamsades
preteritum
flamsats
supinum

Flamsa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet flamsa

  1. Ett fonestem (av fon + est- (i estetisk) + -em (i fonem, morfem etc.) är inom språkvetenskapen ett fonem eller en grupp av fonem som bär en viss betydelsenyans på grund av att de förekommer i ett flertal ord med liknande betydelse. Termen myntades av språkvetaren John Rupert Firth år 1930, och fenomenet ingår i det vidare begreppet ljudsymbolik som betecknar ord där det finns en koppling mellan ordets form och dess betydelse, t.ex. onomatopoetiska ord. Även om ett fonestem är associerat med en viss betydelse, kan samma ljudkombination förekomma i andra ord där kombinationen inte väcker samma associationer. Kombinationen fl- i svenskan är t.ex. ofta associerad med en snabb eller stark rörelse, som i fladdra och flimra, men i orden flamsa och flummig förekommer ljudkombinationen utan den betydelsenyansen. (källa)
  2. Vi återvänder nu till Prövningarnas hus, där den förste vakten förklarar för Tamino, att han snart ska få träffa Pamina, men han får inte säga ett ord till henne. Den andre vakten hutar åt Papageno och säger, att den som bryter tystnaden härinne, honom straffar gudarna. Tamino sätter sig på en bänk, medan Papageno virrar omkring i rummet. Papageno sjunger om hur han vill ha "en god och trogen maka", men Tamino hyssjar åt honom. En något bedagad kvinna infinner sig och erbjuder Papageno ett glas vatten. Papageno börjar genast på skämt att flirta med denna kvinna. de skrattar tillsammans och Papageno drar ner henne i sitt knä, medan de flamsar tillsammans. Då Papageno frågar efter hennes namn, svarar hon "jag heter Papagena". Hennes ansikte förvandlas till en mycket vacker, ung kvinnas och hennes kläder liknar Papagenos. Hon försvinner. Papageno blir helt hysterisk och springer skrikande därifrån. Därpå följer Tamino och Paminas andra prövning. Pamina kommer glädjestrålande in i rummet och talar till Tamino, som lyder sitt löfte om att inte svara. Pamina blir då förtvivlad, eftersom hon tror att han inte längre älskar henne. Hon rusar ut efter att i aria nr 17 ha förklarat att hon i så fall ska ta sitt liv. Hon rusar ut. Tamino begraver ansiktet i sina händer, förkrossad. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.