Flamsig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flamsig, varianter, uttal och böjningar av flamsig

Flamsig synonym, annat ord för flamsig, vad betyder flamsig, förklaring, uttal och böjningar av flamsig.

Vad betyder och hur uttalas flamsig

Flamsig uttalas flams|ig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av flamsig

Böjning (i positiv) flamsig en ~ + subst. flamsigt ett ~ + subst. flamsiga den/det/de ~ + subst. flamsige den ~ + mask. subst. Komparation flamsigare en/ett/den/det/de ~ + subst. flamsigast är ~ flamsigaste den/det/de ~ + subst.

Flamsig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet flamsig

  1. Joe Dirt var komikern David Spades genombrott på vita duken (om man bortser från hans tidigare filmer) efter en spirande karriär inom TV, och var en i raden av flamsiga men hjärtliga komedier som skapades i Hollywood under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. Bland producenterna återfinns Adam Sandler och i en liten, men för honom skräddarsydd, roll återfinns Christopher Walken. (källa)
  2. Teresa är en av Barbies bästa vänner. Hon är pratglad, lite flamsig, tror på det mesta hon hör och läser, och säger alltid vad hon menar, även om det inte alltid är det optimala. (källa)
  3. Tecla Scarano, född 20 augusti 1894 som Tecla Moretti i Neapel, död 22 december 1978 på samma ort, var en italiensk karaktärsskådespelare med ett mycket brett register. Hon medverkade som flamsig subrett i en mängd revyer och musikaler, som en överbeskyddande medelålders mor i Raffaello Matarazzos filmkomedi Sono stato io! (1937), en skvallerspridande cyniker i den dystert realistiska Barnen ser oss (1943) av Vittorio De Sica och en seriös dramapedagog i Luchino Viscontis klassiker Den vackraste (1951). Scarano spelade under sin långa karriär en mängd sinsemellan mycket olika personligheter och lyckades alltid göra det på ett livfullt och trovärdigt sätt. För en av sina sista filmroller, i De Sicas Giftas på italienska (1964) tilldelades hon det prestigefyllda italienska filmpriset Nastro d'argento för bästa biroll. (källa)
  4. År 1990 fick hon ett kontrakt med Teaspoon Productions lett av Chris Stokes och Earl Harris, vilket i sin tur ledde till ett jobb som bakgrundssångare åt pojkbandet Immature. Hon träffade Darryl Williams som vid tidpunkten var skivbolagschef för Capitol Records. Norwood, som hade startat ett Roch B-band med två andra kvinnor, uppträdde inför Williams. Han var dessvärre inte imponerad av bandet som var "osynkroniserade" och "flamsiga". I en intervju sa Williams: "Jag mins när hon först kom in i mitt kontor. Hon var elva år och medlem i en grupp. De var tre stycken som dansade och gjorde volter inne på mitt kontor. Min reaktion var 'aldrig i livet!'." Det var inte förrän två år senare, efter att Williams blivit en av cheferna för Atlantic Records, som han erbjöd henne ett skivkontrakt med bolaget. Norwoods mamma, Sonja Norwood-Bates slutade sitt jobb för att kunna vara manager åt sin dotter. Brandy hoppade samtidigt av Hollywood High School för att sedan få hemundervisning. Under inspelningen av Brandys debutalbum fick hon rollen som Danesha Turrell i ABC:s komediserie Thea. Brandy spelade den 12-åriga dottern till huvudpersonen, Thea Turrell (Thea Vidale). Serien hade aldrig några höga tittarsiffror och lades ner åtta månader efter premiären. Norwood nominerades till en Young Artist Award i kategorin "Outstanding Youth Ensemble in a Television Series". Vid en tillbakablick mindes Brandy att hon var glad att serien avslutades eftersom dessa inspelningar kolliderade med produktionen av hennes debutalbum. "Jag tyckte hemskt synd om alla inblandade utom mig själv. För min egen del var det mest positivt för då kunde jag ägna mig åt det jag verkligen ville och det var att sjunga". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.