Flexibilitet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flexibilitet, varianter, uttal och böjningar av flexibilitet

Flexibilitet synonym, annat ord för flexibilitet, vad betyder flexibilitet, förklaring, uttal och böjningar av flexibilitet.

Synonymer till flexibilitet

Andra språk

Flexibilitet på Engelska

 • flexibility

Hur används ordet flexibilitet

 1. Kompakta stavar av glasfiber (där fibrerna ligger i samma riktning) används som stängselstolpar för elstängsel och som kärna i latexvapen. En mer porös form av glasfiberstav används till skidstavar. Glasfiber förekommer också i andra sportredskap där behovet av flexibilitet och styrka är stort, exempelvis i pilbågar, metspön, och sprötantenner. (källa)
 2. Gymnastik (jumpa) är en aktivitet och en sport, som bygger på olika akrobatiska övningar och kräver en kombination av styrka, flexibilitet och god kroppsuppfattning. Dagens gymnastik bygger på de gamla grekernas gymnos, där de tränade upp sina kroppar. Träningen skedde till exempel genom saltomortaler på hästrygg och diverse akrobatiska övningar. De tränade i vad som kallades för gymnasium. (källa)
 3. $HOME är en vanlig miljövariabel och kan omdefinieras av användaren, varför värdet från den och från getpwuid kan skilja sig. Vanliga användarprogram använder vanligen det förra, för att ge användaren ökad flexibilitet, medan program med särskilda rättigheter i allmänhet bör använda det senare. (källa)
 4. Med storband avses en större jazzorkester typiskt bestående av fyra sektioner – saxofon-, trumpet- och trombonsektion samt en ackompanjemangsektion ("kompsektion") – med totalt cirka 10-20 musiker. Storbandet kännetecknas av stor flexibilitet vad gäller instrumentering, klang och dynamik och kan ses som jazzens motsvarighet till symfoniorkestern. (källa)
 5. Ursprunget till namnet Jeep är något av ett mysterium. En populär ursprungsform är att fordonen ursprungligen var signerade GP (för General Purpose, svenska: allmän användning) vilket slarvades uttalsmässigt i engelskspråkiga länder, och blev till "Jeep". R. Lee Ermey har sagt i sin tv-serie Mail Call att fordonen alltid var skapade för specifika uppgifter och hade aldrig märkningen General Purpose, namnet skulle istället kunna vara från Fords terminologi för GP (där G står för government-use och P är hjulbasen 80 tum). Men många (även R. Lee Ermey) anser att den mest trovärdiga källan till namnet är från figuren i den tecknade serien Thimble Theatre (Karl-Alfred), Eugene the Jeep. Han kunde gå genom väggar, klättra i träd, flyga och komma var som helst. Det kan vara tänkbart att soldater under den tiden var så imponerade av det nya fordonets flexibilitet att de gav fordonet namnet efter figuren. (källa)
 6. Bakslaget för kontorslandskap kom på 1970-talet, då ny arbetsmiljölagstiftning riktade in sig på buller och stress i kontorsmiljöer. Dagens öppna planlösningar konstrueras så att organisationens behov av kommunikation och krav på flexibilitet kan förenas med den enskildes önskan om arbetsro och eget revir. För att en sådan arbetsplats ska fungera bör det finnas rörliga telefoner och gott om så kallade tysta rum utan insyn. (källa)
 7. I Sverige har distansundervisningen funnits i över 100 år. Idag är distansundervisning mycket vanligt, främst inom universitet, högskola och annan vuxenutbildning samt på gymnasienivå och inom folkbildningen (folkhögskolor och studieförbund), där man använder begreppet flexibelt lärande. Det man vinner i jämförelse med närlärande är flexibilitet i tid, tempo och rum. (källa)
 8. Kravallstaket är en typ av stängsel. Kravallstaket används främst av polis och ordningsvakter för att kontrollera folkmassor vid exempelvis demonstrationer eller publikdragande arrangemang som fotbollsmatcher och konserter. Det består av sektioner som snabbt kan sättas ihop och tas isär för mesta möjliga flexibilitet. (källa)
 9. Filékniv har ett långt och böjbart blad som används till att filéa fisk. Bladets flexibilitet gör att det följer fiskens former, vilket underlättar filéandet. Bladets längd är vanligtvis mellan 15 och 28 cm. (källa)
 10. Först appliceras ett lager underlack för en bättre fästyta och för att fylla ut eventuella ojämnheter (helst utan nitrocellulosa som vid en reaktion med UV-ljus kan missfärga naglarna). Sedan applicerar man två lager nagelemalj (som innehåller färgpigment) och avslutar med överlack (som ger en stryktålig yta, glans, flexibilitet, ev. UV-skydd). Varannan dag bör man applicera ett lager överlack för att skydda nagelemaljen. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.