Smidighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder smidighet, varianter, uttal och böjningar av smidighet

Smidighet synonym, annat ord för smidighet, vad betyder smidighet, förklaring, uttal och böjningar av smidighet.

Synonym till smidighet

Andra språk

Smidighet på Engelska

  • flexibility, adaptably, agility

Hur används ordet smidighet

  1. Hinderbanor används för att träna och utvärdera fysisk och mental styrka, kondition, smidighet och koordination i bland annat militär, polis och idrott. Typiska moment för en hinderbana för människor inkluderar krypning, balansövningar, hängövningar och klättring. (källa)
  2. Tack vare bland annat dess smidighet, styrka och slitstyrka är läder väldigt passande i vissa tekniska detaljer. I säten på bilar är det framförallt slitstarkt. Det används även som tätning i till exempel cykelpumpar, och som en enklare typ av gångjärn. (källa)
  3. Det muskötbeväpnade trupperna användes ursprungligen som hjälpvapen till pikenerarna, och placerades antingen runt om dessa eller som flankskydd i de stora fyrkanternas hörn. Genom Moritz av Oranien och Gustav II Adolf utvecklades infanteritekniken till större smidighet, så att musketerarförbanden kunde flyttas och sammansättas på olika sätt. (källa)
  4. Flera grenar inom hundsport är lämpliga för en pinscher. Med sin smidighet, styrka och snabbhet är agility en gren som passar pinschern. Lydnad och spår passar också pinschern. (källa)
  5. Varje redskap har sin egen karaktär. I friståendet skall till exempel både smidighet, styrka och utstrålning visas. (källa)
  6. Ridkonsten förfinades och blev mjukare i Frankrike av Ludvig XV:s hovstallmästare François Robichon de la Guérinière (1688-1751) som brukar kallas "den klassiska ridkonstens fader". De la Guérinière verkade bland annat som beridare hos kungen mellan 1730 och 1751 där han förfinade och utvecklade ridkonstens principer. Bland annat definierade han en klassisk sits som i allt väsentligt står sig än i dag såväl för skolritt som för vanlig uteridning. Hans uppställda mål att göra hästen lätt, lugn och lydig så att den är ett nöje att rida i alla gångarter är lika aktuella i dag. I sin bok École de Cavalerie som gavs ut 1733 illustrerades bland annat den djupa och balanserade sitsen. De la Guérinière utvecklade ridkonsten till en hel vetenskap och menade att "utan teori är all praktik meningslös". Han utarbetade övningsprogram för att öka hästens smidighet och balans och utvecklade galoppombytet som idag är en vanlig rörelse inom dressyren, där hästen byter mellan höger och vänster galopp. Hans teorier om hur man gjorde en häst lugn, lydig och lättlärd gäller än idag. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.