Flicka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flicka, varianter, uttal och böjningar av flicka

Flicka synonym, annat ord för flicka, vad betyder flicka, förklaring, uttal och böjningar av flicka.

Synonymer till flicka

Hittade 2 varianter av ordet flicka:

Vad betyder och hur uttalas flicka

Flicka uttalas flicka och är ett substantiv -n flickor.

Ordformer av flicka

Singular

flicka
obestämd grundform
flickas
obestämd genitiv
flickan
bestämd grundform
flickans
bestämd genitiv

Plural

flickor
obestämd grundform
flickors
obestämd genitiv
flickorna
bestämd grundform
flickornas
bestämd genitiv

Flicka1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas flicka

Flicka uttalas flicka och är ett verb -de.

Flicka betyder:

Ordformer av flicka

Aktiv

flicka
infinitiv
flickar
presens
flickade
preteritum
flickat
supinum
flickande
presens particip
flicka
imperativ

Passiv

flickas
infinitiv
flickas
presens
flickades
preteritum
flickats
supinum

Perfekt particip

flickad en
~ + subst.
flickat ett
~ + subst.
flickade den/det/de
~ + subst.

Flicka2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Flicka på Engelska

  • girl - schoolgirl, girls', school

Hur används ordet flicka

  1. Nu skriver hon på en ny roman, som handlar om en flicka som blir kvar på jorden efter Armageddon. Camila vill lösgöra sig från etiketten "feministisk författare". (källa)
  2. 6. "Stranger Things". Science Fiction från 2016. Serien utspelar sig 1983. En pojke försvinner under mycket mystiska omständigheter. Samtidigt dyker det upp en flicka med övernaturliga krafter i staden. Hon har flytt från ett närbeläget laboratorium där hon utsatts för omänskliga experiment. Två säsonger. 9, 0 i betyg på IMDB. (källa)
  3. Då de var amatörer blev ljudbilden ofta rå, slarvig och ostädad, men det var just det som var det speciella. Många av dessa grupper höll också till i garage då de övade, därav namnet på genren. Låtarna var ofta enkelt uppbyggda kring tre ackord, och texterna var enkla och handlade ofta om någon flicka eller hur kul det var med partyn. De flesta garagerockband var stora på lokal nivå, och de som mot förmodan lyckades ta sig upp på nationell nivå fick ofta bara en stor hit. En låt som ofta är omnämnd som den första i genren är The Kingsmens inspelning av "Louie" från 1963. (källa)
  4. Ordet gräsänka är känt redan på 1700-talet, och kommer från det lågtyska graswed(e)we som betyder förförd och övergiven flicka. Förledet syftar antagligen på förförelse i det fria. Därefter har ordet fått en annan innebörd, då betydelsen har gått från förförd och övergiven, till tillfälligt ensam. (källa)
  5. Berättelsen handlar om en liten guldlockig flicka som olovandes ger sig av hemifrån och går vilse. Så småningom kommer hon till ett hus i skogen och finner allt i huset – stolar, sängar och grötfat – i tre storlekar. Efter att ha prövat sig fram och suttit sönder en stol, ätit upp en av grötportionerna och slutligen somnat i en av sängarna väcks hon av de tre björnarna som bor i huset. Förskräckt rusar hon ut ur huset och hem till mamma. (källa)
  6. Handskakning, handslag, är en hälsningsgest, där två personer griper om varandras högerhand. Detta anses vara artigt. I samband med handskakningen kan en flicka eller kvinna niga respektive en pojke eller man buga eller bocka med huvudet. Ett handslag kan också vara en symbolisk handling vid bekräftelse av avtal eller löfte, ingången förlikning och liknande. (källa)
  7. Ett hembiträde eller en husassistent, ibland även kallat hemhjälp, är en flicka eller kvinna som är anställd att utföra husliga sysslor i arbetsgivares privathem. Arbetsuppgifterna varierar, men kan omfatta städning och tvätt, matlagning, dukning, servering, strykning och diskning samt ibland även barnpassning. Historiska beteckningar är tjänsteflicka, tjänstekvinna, tjänarinna, husjungfru eller jungfru. Om barnpassning är huvuduppgift används ofta benämningen barnflicka, särskilt om den anställda är något yngre. (källa)
  8. Det föds fler pojkar än flickor i världen (103-105 pojkar per 100 flickor), även om vissa länder har avvikelser eller mycket stora avvikelser, såsom Kina (118 respektive 100). Därefter ökar andelen överlevande pojkbarn något (107/100 vid 0-14 års ålder, 106/100 mellan 15 och 24 års ålder och 102/100 mellan 25 och 54 års ålder), fram till åldersgruppen 55-64-åringar, då kvinnor är i majoritet (95/100) och över 65 års ålder är fördelningen 80/100. Fördelningen totalt är omkring 101 män per 100 kvinnor. (källa)
  9. I en del kulturer är det viktigt att en flicka är oskuld vid giftermålet, vilket anses bevisas genom en blödning vid första samlaget. Det ställer till problem för flickor som lever i den här typen av kulturer eftersom många inte blöder. Hymen hos könsmogna kvinnor är ofta tillräckligt flexibel för att inte skadas under samlaget, och eftersom hymen är fattig på blodkärl behöver eventuell blödning inte märkas, i synnerhet om blodet blandats med sädesvätska. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.