Tjej synonym, annat ord för tjej, vad betyder tjej, förklaring, uttal och böjningar av tjej.

Synonymer till tjej

Vad betyder och hur uttalas tjej

Tjej uttalas tjej och är ett substantiv -en -er.

Tjej betyder:

Ordformer av tjej

Singular

tjej
obestämd grundform
tjejs
obestämd genitiv
tjejen
bestämd grundform
tjejens
bestämd genitiv

Plural

tjejer
obestämd grundform
tjejers
obestämd genitiv
tjejerna
bestämd grundform
tjejernas
bestämd genitiv

Tjej är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Tjej översättning

Engelska

girl
girl talk

Hur används ordet tjej

  1. Definitionen av vad det innebär att vara lesbisk varierar. Enligt RFSL är definitionen: En person som oftast identifierar sig som tjej eller kvinna och som har förmåga att bli kär i och/eller attraherad andra tjejer/kvinnor. Sexuell identitet är inte nödvändigtvis samma som sexuell läggning eller sexuellt beteende, vilket blir tydligt i Lesbisk Makt definition som lyder: Lesbiskt kan vara din identitet, eller så identifierar du dig som något annat men gillar att göra lesbiska saker ibland, eller så vill du göra lesbiskt i framtiden. (wikipedia.org)
  2. I trettonde upplagan av Svenska Akademiens ordlista har man tagit med två ord som uppstått i förortssvenskan, keff ('dålig') och guzz ('tjej'). (wikipedia.org)
  3. Några ord med romani-ursprung har tagit sig in som lånord i svenskan. Ett exempel är tjej, flicka, av romani tjaj, tjej som betyder flicka/dotter. Andra lånord är jycke (av romani joklli - hund), lattjo (av romani lattjo - bra/snäll/god). (wikipedia.org)
  4. Ethel är en rätt ful tjej som är dödsförälskad i Soppis. Hon har inte direkt en "fast roll" i Ackes gäng, precis som Dilton. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Tjej Synonymer Betyder Uttal