Flygstol Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flygstol, varianter, uttal och böjningar av flygstol

Flygstol synonym, annat ord för flygstol, vad betyder flygstol, förklaring, uttal och böjningar av flygstol.

Vad betyder och hur uttalas flygstol

Flygstol uttalas flyg|stol och är ett substantiv.

Ordformer av flygstol

Singular

flygstol
obestämd grundform
flygstols
obestämd genitiv
flygstolen
bestämd grundform
flygstolens
bestämd genitiv

Plural

flygstolar
obestämd grundform
flygstolars
obestämd genitiv
flygstolarna
bestämd grundform
flygstolarnas
bestämd genitiv

Flygstol är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flygstol

  1. Med charter menas oftast charterflyg eller turistcharter, där ett helt flygplan används som del av en paketresa, i vilken resa, boende och eventuellt mat med mera säljs i ett paket. Charter- och framförallt charterflyg används ibland som synonymer för taxiflyg. Skillnaden mellan vanlig charter och taxiflyg är att i det sistnämnda fallet säljs inte enskilda flygstolar som del av ett paket till privatpersoner, utan hela flygplanet hyrs ut tillfälligtvis för transport av passagerare och/eller gods på uppdrag av företagsledningar, artister osv. (källa)
  2. Primera Air drevs ursprungligen som ett utpräglat charterbolag för några av de större researrangörerna i Skandinavien, men under 2013 började man gradvis att sälja biljetter för "endast flygstol". Senare hade bolaget en blandad affärsmodell med både charter och reguljärflyg där merparten av Primera Airs avgångar var reguljärflyg. På vissa avgångar kombinerades charter med vanliga passagerare. Bolaget sålde även fullständigt chartrade avgångar. (källa)
  3. Sk 60D: Fyrsitsigt transportflygplan där två katapultstolar snabbt kunde ersättas med fyra vanlig flygstolar. I mitten av 1970-talet konfigurerades tio individer Sk 60A permanent till Sk 60D. Ett antal av dessa var målade i splinterkamouflage, samma som AJ 37 Viggen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.