Flygstrid Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flygstrid, varianter, uttal och böjningar av flygstrid

Flygstrid synonym, annat ord för flygstrid, vad betyder flygstrid, förklaring, uttal och böjningar av flygstrid.

Vad betyder och hur uttalas flygstrid

Flygstrid uttalas flyg|strid och är ett substantiv.

Ordformer av flygstrid

Singular

flygstrid
obestämd grundform
flygstrids
obestämd genitiv
flygstriden
bestämd grundform
flygstridens
bestämd genitiv

Plural

flygstrider
obestämd grundform
flygstriders
obestämd genitiv
flygstriderna
bestämd grundform
flygstridernas
bestämd genitiv

Flygstrid är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flygstrid

  1. Bortom en mäktig manöver för flyguppvisning är manövern även användbar i flygstrid då ett jagat flygplan kan använda manövern för att få det jagande planet att flyga förbi. En liknande taktik har använts av Hawker Siddeley Harrier som med hovring lurat motståndare att flyga förbi. Trots detta har manövern hittills enbart brukats under fredstid, bland annat under gränsbevakning och under militärövningar, och inte i riktig strid. (källa)
  2. Fokker D.XXI ansågs vara underlägsen de sovjetiska jaktflygplanen Polikarpov I-16 och Polikarpov I-153 som var den vanligaste typen av jaktflygplan i det sovjetiska flygvapnet, därför beslutade man att man skulle undvika att dras in i flygdueller, utan de finländska jaktflygplanen koncentrerade sig på att angripa sovjetiska bombplan. Den 1 december 1939 kom flygförbandets första luftsegrar när man sköt ner 11 sovjetiska bombflygplan av typen SB-2. Förbandets första förlust var en vådabeskjutning av eget luftvärn. Dåligt väder stoppade flygverksamheten för de bägge stridande partnerna flera gånger under kriget. Den 19 december tillät vädret flygoperationer och förbandet sköt ner tolv sovjetiska bombflygplan och två I-16 sköts ner. Under december månad 1939 noterade Flygflottilj 24 sammanlagt 54 nedskjutna fiendeflygplan, mot ett eget flygplan förlorat och ett skadat i flygstrid. Dessa framgångar kom samtidigt som den finländska armén stoppat Röda arméns offensiver på samtliga frontavsnitt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.