Fnissa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fnissa, varianter, uttal och böjningar av fnissa

Fnissa synonym, annat ord för fnissa, vad betyder fnissa, förklaring, uttal och böjningar av fnissa.

Synonymer till fnissa

Vad betyder och hur uttalas fnissa

Fnissa uttalas fnissa och är ett verb -de.

Fnissa betyder:

Ordformer av fnissa

Aktiv

fnissa
infinitiv
fnissar
presens
fnissade
preteritum
fnissat
supinum
fnissande
presens particip
fnissa
imperativ

Passiv

fnissas
infinitiv
fnissas
presens
fnissades
preteritum
fnissats
supinum

Fnissa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Fnissa på Engelska

  • giggle, titter

Hur används ordet fnissa

  1. Genombrottet inom filmen kom i debutrollen som den fnissande sociopatiska mördaren Tommy Udo i 1947 års Angivaren. I filmens mest välkända scen dödar han en rullstolsburen kvinna (spelad av Mildred Dunnock) genom att putta ner henne för en trappa. Regissören Henry Hathaway ville först inte ha med Widmark som skurk då han tyckte att han såg ut att vara för intellektuell. Studiochefen Darryl F. Zanuck såg dock till att Widmark ändå anlitates för filmen. Angivaren blev en kommersiell och kritikerrosad succé, Widmark vann en Golden Globe för mest lovande manliga nykomling och nominerades för en Oscar för bästa manliga biroll. Karaktären Tommy Udo var också inspirationen för sången "The Ballad of Tommy Udo" av Kaleidoscope. (källa)
  2. Tre av de fyra arterna är jämförelsevis tysta. De morrar och gnäller lite grann men lätet hörs bara över korta avstånd. Fläckig hyena har däremot många olika läten. Oftast hörs ett högljudd vuup som används för att hålla kontakt med klanmedlemmar och som uppfattas över flera kilometer. Det finns även grymtande och gråtande läten samt läten som påminner om nötkreaturens moo. Det mest välkända är annars det lätet som påminner om människans skrattande eller fnissande, som betyder att en individ godkänner sin lägre ställning i hierarkin. (källa)
  3. Karriären började hos Oscar Winge på Hippodromteatern i Malmö 1930. Från början hade han siktet inställt på att bli en dramatisk skådespelare, men efter hand märkte han att publiken fnissade och skrattade när han visade sig på scenen. Det var uppenbarligen något i hans mimik som lockade till skratt. Han bestämde sig för att utveckla sin komiska ådra. Redan från början hade han naturlig fallenhet för dans och akrobatik, något som han använde sig av under större delen av sin karriär. (källa)
  4. En vanlig variant på leken går ut på att deltagarna helt sonika ska stirra varandra i ögonen så länge som möjligt utan att skratta eller fnissa. I extrema fall räknas även dragande på munnen, men alla former av sura grimaser är tillåtna. Vinner gör den som först får motståndaren att skratta eller fnissa. Under lekens gång är dock ingen fysisk kontakt med motståndaren tillåten. Det är heller inte tillåtet att prata, göra läten eller använda annat än ansiktsuttryck för att påverka motståndaren. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.