Fnysa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fnysa, varianter, uttal och böjningar av fnysa

Fnysa synonym, annat ord för fnysa, vad betyder fnysa, förklaring, uttal och böjningar av fnysa.

Vad betyder och hur uttalas fnysa

Fnysa uttalas fnysa och är ett verb fnös el. fnyste, fnyst, pres. fnyser.

Ordformer av fnysa

Aktiv

fnysa
infinitiv
fnyser
presens
fnös
preteritum
fnyst
supinum
fnysande
presens particip
fnys
imperativ

Passiv

fnysas
infinitiv
fnyses
presens
fnystes
preteritum
fnysts
supinum

Alternativa böjningsformer aktiv

fnyste
preteritum

Fnysa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Fnysa på Engelska

  • snort, frown

Hur används ordet fnysa

  1. Faster Dahlia ber Bertie att bege sig till en antikvitetsbutik för att fnysa föraktfullt åt en koformad gräddsnipa i silver i avsikt att få ned priset. Farbror Tom vill nämligen försöka köpa den så billigt som möjligt, men han har en ivrig samlarkonkurrent i sir Watkyn Bassett som en gång i egenskap av fredsdomare bötfällt Bertie för stöld av en poliskask. I butiken träffar Bertie på både sir Watkyn och fascistledaren Roderick Spode som båda genom ett missförstånd misstänker honom för försök till stöld av kosnipan. (källa)
  2. I de flesta filmerna hade man med någon populär artist eller musikgrupp, som till exempel Bertil Boo, Hep Stars, "Snoddas", Jokkmokks-Jokke, Mona Wessman eller Jerry Williams. Ett annat återkommande grepp var något slag av vansinnesfärd, antingen i Åsa-Nisses bil Eulalia II (Ford, modell B, årsmodell 1932) eller i båt. Åsa-Nisse-filmerna var säkra kassasuccéer och publiken älskade filmerna, medan så gott som alla filmkritiker fnös åt filmerna. (källa)
  3. Dialogen börjar med att Tage säger att han har mycket kaffe, och erbjuder Hasse en kopp, vilket Hasse fnyser åt och börjar tala om Brasilien och att där "kan man snacka om kaffe". När Tage stolt berättar att han ska resa till Kanarieöarna på semestern, kontrar Hasse med den första månlandningen och "det kan man kalla en resa!" Det fortsätter på samma sätt vad Tage än berättar. När Tage beklagar sig över att han råkat få en spik i foten börjar Hasse tala om skräckväldet under Franska revolutionen. Antiklimaxen på slutet består i att Tage frågar var Hasse själv ska på semestern och denne svarar med: "Säffle... Kan man få en kopp kaffe?". (källa)
  4. Jacob är sjuk i aids och han ber sin granne Lena att ta kontakt med sonen Tom för att berätta nyheten. Tom har inte haft någon kontakt med sin pappa på flera år. Lena berättar att hans pappa alltid haft en dröm att bygga en landningsbana för änglarna men Tom fnyser åt idén. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.