Foxtrot Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder foxtrot, varianter, uttal och böjningar av foxtrot

Foxtrot synonym, annat ord för foxtrot, vad betyder foxtrot, förklaring, uttal och böjningar av foxtrot.

Vad betyder och hur uttalas foxtrot

Foxtrot uttalas fox|trot [fåk´stråt] och är ett substantiv foxtroten foxtroter.

Foxtrot betyder:

Ordformer av foxtrot

Singular

foxtrot
obestämd grundform
foxtrots
obestämd genitiv
foxtroten
bestämd grundform
foxtrotens
bestämd genitiv

Plural

foxtroter
obestämd grundform
foxtroters
obestämd genitiv
foxtroterna
bestämd grundform
foxtroternas
bestämd genitiv

Foxtrot är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet foxtrot

  1. Gammeldans eller gammaldans är en samlingsbeteckning på en del av de modedanser som fanns innan 1930-talet. Det som hände vid denna tid var att nya modedanser till jazzmusik, framför allt foxtrot, introducerades i Sverige. De gamla danserna fick därför namnet "gammeldans". Något förvirrande är att vissa av de så kallade gammeldanserna inte var särskilt gamla när man började använda beteckningen gammeldans. Danserna i denna grupp hade i sin tur från mitten av 1800-talet och fram till början av 1900-talet blivit populära på bekostnad av äldre danstyper såsom polska, långdanser, kadrilj med flera. Att dragspel började masstillverkas under 1800-talet hade också stor betydelse för dansmusiken. Det utvecklades en repertoar för gammeldans som var anpassad till dragspelens tekniska möjligheter och begränsningar som gjorde musiken både älskad och föraktad. (källa)
  2. Det finns dock ett flertal andra gångarter, såsom passgång och tölt som är vanligast hos Islandshästen. Men det finns även andra gångarter som är ovanligare och bara existerar hos några få raser t.ex. foxtrot hos Missouri fox trotter, Slowgait, Rack, Flat foot walk och Running walk. De hästraser som har fler eller andra gångarter än skritt, trav och galopp brukar kallas gångartshästar eller "gaited". För dessa arrangeras separata tävlingar och uppvisningar, oftast genom respektive rasorganisation. (källa)
  3. Omkring 1910 kom jazzens stora genombrott, i samband med att den kombinerades med den moderna dansmusiken som two-step, one-step, foxtrot och andra nya danser. Paul Whiteman kom från omkring 1916 att göra jazzen populär i bredare kretsar. Till Europa kom jazzen under första världskriget och blev snabbt populär. Som sådan kom den även att påverka konstmusikens kompositörer som Igor Stravinskij, Kurt Weill, Ernst Krenek, Erik Satie med flera. (källa)
  4. Slowfox är en pardans. Slowfoxen är en långsammare variant av dansen foxtrot som slowfoxen utvecklades ifrån. Enligt de internationella tävlingsreglerna ingår slowfox, foxtrot och quickstep i standarddanserna tillsammans med vals, tango och wienervals. (källa)
  5. I Sverige är de vanligaste sällskapsdanserna bugg och foxtrot, som ofta dansas på samma tillställningar. Utöver detta finns särskilda evenemang för de som utövar danser som gammaldans, argentinsk och finsk tango, salsa och lindy hop. Bugg- och foxtrotkulturen är oftast mera nöjesbetonad medan övriga danser hålls vid liv av specialintresserade kretsar. Även dessa danser dansas ibland på dansrestauranger – kanske särskilt salsan – men till stor del sköts arrangemangen om av ideella föreningar som även lär ut dansen ifråga. Om man letar efter någonstans att gå ut och dansa, så kan en Danskalender vara till hjälp. (källa)
  6. Många tidiga former av dans och musik skapades och framfördes tillsammans. Mest ursprunglig är kanske den individuella dansen som hos sanfolket. Långdans och ringdans anses mycket ålderdomliga. Pardansen är en förhållandevis sen dans, först som turer i överklassens uppställningsdanser, senare som självständiga danser (i Sverige polska, vals mm). De första "moderna" pardanserna utvecklades i USA: foxtrot, one-step. (källa)
  7. FoxTrot är en amerikansk tecknad serie av Bill Amend som handlar om familjen Fox liv med vardagsproblem och barn som kivas. Temat kan sägas vara vanliga familjekonflikter fast en smula mer absurda. FoxTrot publiceras i dagsstripsformat i många olika svenska tidningar, och har även återfunnits i serietidningarna Larson! och Ernie. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.