Frasig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder frasig, varianter, uttal och böjningar av frasig

Frasig synonym, annat ord för frasig, vad betyder frasig, förklaring, uttal och böjningar av frasig.

Synonymer till frasig

Andra språk

Frasig på Engelska

  • crisp - a crisp Danish pastry

Hur används ordet frasig

  1. Smeten är väldigt enkel att göra. Till en liter vatten tar man mjöl och salt efter behag. Konsistensen blir som pannkakssmet. Låt sedan smeten svälla. Hitta en gjutjärnspanna med raka kanter som du sätter på värme, spis men helst över öppen brasa. Lägg i så pass mycket ister (finns i matvaruhandeln) i pannan så att du får ett ungefär en centimeter tjock lager. Lägg i lite tärnat fläsk och bryn på. Häll sedan på smeten så att det precis täcker fläsktärningarna. Efter ett litet tag så kan man skrapa lite lätt med en stekspade runt kanterna och då ska kolbullen flyta upp till ytan. Kolbullen blir nu friterad runt om. Om man vill så kan man vända på den. När den är klar så kommer den att ha en vacker guldbrun frasig yta samt mjuk invändigt. Anledningen till att man har ister är det mest historiskt korrekta. I modern tid har man prövat både smör och olja. Smöret klarar inte den höga temperaturen vid fritering och oljan ger en konstig bismak på kolbullen. (källa)
  2. Första belägget för "raggmunk" är från 1904. Ordet "ragg" betyder frasig, och "munk" kommer från munkpannan som man steker i. Andra lokala namn på maträtten ärårakor eller rålåpor. (källa)
  3. Frasvåffla - en spröd och frasig våffla utan ägg. Dock kan köpt frasvåffelmix innehålla ägg. (källa)
  4. Wienerbröd är ett bakverk som i grunden består av wienerdeg, som blir luftig och frasig vid bakning. Det finns i många varianter med olika fyllningar och garnityr. (källa)
  5. En bagel eller beigel (uttal: ) är en typ av bröd. Den utbakade degen, som fått vila i kylskåpet eller källaren över natten, får koka en stund innan bageln gräddas färdigt som vanligt i ugn. Kokningen ger brödet en frasig yta och mjukt innanmäte. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.