Knaprig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder knaprig, varianter, uttal och böjningar av knaprig

Knaprig synonym, annat ord för knaprig, vad betyder knaprig, förklaring, uttal och böjningar av knaprig.

Synonymer till knaprig

Andra språk

Knaprig på Engelska

  • crisp

Hur används ordet knaprig

  1. I Tyskland är fläskläggen, där kallade Eisbein, en av de mest traditionella rätterna. I större delen av Tyskland är det rimmat och serveras med kraftiga, enkla tillbehör, i Berlin till exempel kokt med mos av ärtor. En vanlig kombination är Eisbein und Sauerkraut. I Sydtyskland och Österrike däremot grillas det oftast orimmat, vilket gör svålen knaprig. (källa)
  2. baguette – typ av avlångt franskbröd med knaprig skorpa. (källa)
  3. Glassen lanserades år 1964 av Trollhätteglass. 88:an hade en amerikansk förebild och hade kommit till Sverige genom Unilever. Året innan hade 77:an (vaniljglass med jordgubbssylt doppad i choklad med kaksmulor) lanserats, även den kom från Unilever. 77:an överlevde dock inte lika länge. 1965 gjordes även ett försök att lansera en större variant av 88:an, nämligen 99:an. 99:an bestod av vaniljglass med två strängar fransk toffee doppad i mörk choklad med knaprig kaksplitt. Försöket varade bara en säsong. (källa)
  4. Schweinshaxe är ett sätt att tillaga fläsklägg genom att grilla hela läggen från rått tillstånd (till skillnad från rimmad). Vid tillagningen lämnas svålen på köttet, och den blir av detta knaprig. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.