Frisbee Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder frisbee, varianter, uttal och böjningar av frisbee

Frisbee synonym, annat ord för frisbee, vad betyder frisbee, förklaring, uttal och böjningar av frisbee.

Vad betyder och hur uttalas frisbee

Frisbee uttalas frisbee [fris´bi] och är ett substantiv -n -ar.

Frisbee betyder:

Ordformer av frisbee

Singular

frisbee
obestämd grundform
frisbees
obestämd genitiv
frisbeen
bestämd grundform
frisbeens
bestämd genitiv

Plural

frisbeear
obestämd grundform
frisbeears
obestämd genitiv
frisbeearna
bestämd grundform
frisbeearnas
bestämd genitiv

Frisbee är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet frisbee

  1. Ett gränsskikts karaktär och tjocklek spelar stor betydelse för strömningen kring till exempel en vinge eller ett skrov. Gränsskikt kan antingen vara laminära eller turbulenta. Vid beräkningar i gränsskikt kan många termer elimineras ur Navier-Stokes ekvationer så att ekvationerna förenklas till gränsskiktsekvationerna, som kan användas till att beskriva ett gränsskikts utseende. Man vet inte så mycket om gränsskikt egentligen. Det enda riktiga framsteg som gjorts är att man kommit fram till the no slip condition, som innebär att vid t.ex. kanalströmning är hastigheten noll, för fluiden som ligger precis intill väggarna på kanalen. Det är också orsaken till att en frisbee alltid viker av åt vänster när man kastar med högerhanden. (källa)
  2. Gyroegenskaperna används även i många populära och spektakulära leksaker som till exempel jojo, frisbee och snurror av alla de slag, ibland kombinerade med magnetkrafter. (källa)
  3. I USA förekommer det att frisbee-lag eller lag som har en tävling i debatt på universitet bestämmer vem som ska börja genom sten, sax, påse i stället för att singla slant. Metoden kan även användas för att lotta fram en vinnare om matchen slutade oavgjort, eller måste ställas in på grund av regn. Inom vampyr-lajv används den ofta för att uppnå lagom slumpmässiga resultat, då leken inte kräver några redskap. (källa)
  4. Lerduvan har en diameter på 110 mm och är 25 mm hög och har en form som påminner om en liten frisbee. Den är tillverkad av en blandning av asfalttjära och krita och splittras lätt när den träffas. Oftast är den målad i en väl synlig färg, till exempel orange. (källa)
  5. Ultimate (frisbee motsvarar boll). (källa)
  6. En frisbee är en leksak och ett idrottredskap, som oftast är tillverkad av plast. Frisbeen kastas med spinn för att sväva genom luften. Frisbee är ett varumärke sedan den 26 maj 1959, då Wham-O:s "Frisbee" godkändes som registrerat varumärke (Registered Trademark #679186), men används oftast även som generisk term om alla fabrikat av "flygande diskar". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.