Frisersalong Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder frisersalong, varianter, uttal och böjningar av frisersalong

Frisersalong synonym, annat ord för frisersalong, vad betyder frisersalong, förklaring, uttal och böjningar av frisersalong.

Vad betyder och hur uttalas frisersalong

Frisersalong uttalas fris|er|sal|ong och är ett substantiv.

Ordformer av frisersalong

Singular

frisersalong
obestämd grundform
frisersalongs
obestämd genitiv
frisersalongen
bestämd grundform
frisersalongens
bestämd genitiv

Plural

frisersalonger
obestämd grundform
frisersalongers
obestämd genitiv
frisersalongerna
bestämd grundform
frisersalongernas
bestämd genitiv

Frisersalong är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet frisersalong

  1. En frisör arbetar vanligen på en frisersalong. Många frisörer är egenföretagare och det är vanligt förekommande att de hyr en plats (stol) i en större frisersalong. Frisörer använder ofta förkläde i sin yrkesutövning. Anledningen är bland annat att minska kontakten med olika kemikalier och kundernas hår. (källa)
  2. Området har gångavstånd till Slagsta centrum där ICA Supermarket, frisersalong och kiosk/spelbutik finns. I Måstaområdet finns pizzeria med fullständiga rättigheter, bilverkstad samt ett korttidsboende för barn och ungdomar med lindrig till måttlig utvecklingsstörning. Strax norr om Måsta, i den lantliga byn Hälltorp finns en gummiverkstad. (källa)
  3. Permanent utförs vanligen av en utbildad frisör på en frisersalong. Permanentvätskor för privat bruk kallas hempermanent. (källa)
  4. Innan han blev rappare, hade Twista olika och varierande arbeten såsom på en metallfabrik, restaurangbiträde på McDonald's, i en frisersalong och säljare i en skoaffär. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.