Fritidsledare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fritidsledare, varianter, uttal och böjningar av fritidsledare

Fritidsledare synonym, annat ord för fritidsledare, vad betyder fritidsledare, förklaring, uttal och böjningar av fritidsledare.

Vad betyder och hur uttalas fritidsledare

Fritidsledare uttalas fri|tids|led|are och är ett substantiv.

Ordformer av fritidsledare

Singular

fritidsledare
obestämd grundform
fritidsledares
obestämd genitiv
fritidsledaren
bestämd grundform
fritidsledarens
bestämd genitiv

Plural

fritidsledare
obestämd grundform
fritidsledares
obestämd genitiv
fritidsledarna
bestämd grundform
fritidsledarnas
bestämd genitiv

Fritidsledare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fritidsledare

  1. Fritidsgård, före 1970-talet även ungdomsgård, är en lokal för någon form av organiserad fritidsverksamhet, ofta ledd av en fritidsledare. Ungdomar kan där ägna sig åt exempelvis olika typer av sport, sällskapsspel eller musikutövning. (wikipedia.org)
  2. På förskolor i Sverige arbetar de tillsammans med förskollärare, och de två yrkesgrupperna kompletterar varandra i ett arbetslag där förskolläraren har ledningsansvaret. I praktiken genomför de i princip samma arbetsuppgifter. Det kan även förekomma andra yrkesgrupper inom förskolor, såsom specialpedagoger och resursassistenter. Barnskötare kan även arbeta inom skola och samarbeta med bland annat lärare, fritidspedagoger och fritidsledare. (wikipedia.org)
  3. Fritidsledare är ofta verksamma på fritidsgårdar, i förening/organisation, församling eller skola/fritidshem (jmf eng "Youth Work" [2]). 2-årig fritidsledarutbildning finns i Sverige på folkhögskolor. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.