Front Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder front, varianter, uttal och böjningar av front

Front synonym, annat ord för front, vad betyder front, förklaring, uttal och böjningar av front.

Synonymer till front

Vad betyder och hur uttalas front

Front uttalas front [-ån´t el. -å?´t] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av front

Singular

front
obestämd grundform
fronts
obestämd genitiv
fronten
bestämd grundform
frontens
bestämd genitiv

Plural

fronter
obestämd grundform
fronters
obestämd genitiv
fronterna
bestämd grundform
fronternas
bestämd genitiv

Front är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Front på Engelska

  • front - a development on a broad front, nothing new on that front

Hur används ordet front

  1. många krig utspelas emellertid med inslag av båda dessa metoder av krigföring. Ett gerillakrig brukar vidare definieras i termer av subversivitet, och kännetecknas av att kriget saknar front. Gerillor har ett naturligt samband med revolutionära händelseförlopp. (källa)
  2. Som ofta är fallet med raser som avlas efter utställningsframgångar, så har exteriöra överdrifter med tiden getts fördelar. De norska utställningshundarna hade tidigare väldigt raka vinklar på bakbenen, tunnformad bröstkorg som gav en bred front samt väldigt kraftig bepälsning. Dessa hundar hade inte den konstitution som lämpade sig för en hel dags hårt arbete i älgskogen. De svenska jakthundarna var å andra sidan för högställda och slanka och alltför lika jämthunden. Men i och med älgstammens tillväxt i södra Norge från 1960-talet så blev löshundsjakt vanligare där och man fick behov av att gå tillbaka till den ursprungliga standarden. Typen har med tiden blivit mer enhetlig i både Sverige, Norge och Finland. (källa)
  3. Sacha, Tjuktjerhalvön, Kamtjatka, Kommendörsöarna, norra Kurillerna, Sachalin och nordöstra Kina. Den övervintrar i södra Afrika, södra och sydöstra Asien och Australien. De som övervintrar i tropiska Afrika flyttar på bred front över Europa och Mellanöstern, och rastar ofta norr om Medelhavet, speciellt i Italien och Frankrike innan de flyttar över Sahara. (källa)
  4. Exempel på inflytelserika hardcoreband är Sick of It All, Minor Threat, Agnostic Front, Converge, Gorilla Biscuits, Poison Idea, Cro-Mags, Dag Nasty, Nation of Ulysses, 7 Seconds, Negative Approach, Youth of Today, Judge, Slapshot, Madball, Bad Brains, Kid Dynamite och Murphy's Law. (källa)
  5. Högtalare, vanligtvis 5.1, dvs vänster front, höger front, center, vänster bak, höger bak och subwoofer. (källa)
  6. Kalsonger (Boxershorts, Y-front m.m.). (källa)
  7. området mellan de stridande parterna vid en militär front. (källa)
  8. Med hjälp av knappar på en knappanel väljs en skiva som finns angiven på jukeboxens front. Skivan plockas sedan automatiskt fram och läggs tillbaka efter låtens slut. Klassiska jukeboxar hade myntinkast där man betalade för att få lyssna på en vald låt. Intäkten gick vanligtvis till boxens uthyrningsfirma eller till restaurangen där boxen var uppställd. (källa)
  9. De första julkrubborna i Sverige förekom i borgerliga katolska hem under 1870- och 80-talen, medan Svenska kyrkan visade först motstånd mot denna tradition. 1906 arrangerades dock en julkrubba på Ersta diakonissanstalt, och en julkrubba sattes för första gången upp i en svenskkyrklig kyrka år 1929 i S:t Petri kyrka i Malmö. Under 1900-talet spreds traditionen snabbt i såväl kyrkor som hem. och under 1970-talet hade julkrubban slagit igenom på bredare front inom Svenska kyrkan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.