Frys Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder frys, varianter, uttal och böjningar av frys

Frys synonym, annat ord för frys, vad betyder frys, förklaring, uttal och böjningar av frys.

Vad betyder och hur uttalas frys

Frys uttalas frys och är ett substantiv -en -ar.

Frys betyder:

Ordformer av frys

Singular

frys
obestämd grundform
frys
obestämd genitiv
frysen
bestämd grundform
frysens
bestämd genitiv

Plural

frysar
obestämd grundform
frysars
obestämd genitiv
frysarna
bestämd grundform
frysarnas
bestämd genitiv

Frys är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Frys på Engelska

 • freezer

Hur används ordet frys

 1. Försäljning kan även ske i stora förpackningar eller flerförpackningar, med syfte att kunden ska kunna bära hem glassen och eventuellt frysa in den i egen frys. Den glassbilen stannar därför till i bostadsområden eller i närheten av dessa. Ett exempel är Hemglassbilen från Hemglass, som har varit verksam i Sverige sedan 1968. (källa)
 2. Hårddisken uppfanns på 1950-talet av en grupp på IBM, under ledning av Rey Johnson. Hårddisken var mycket utrymmeskrävande och hade en kapacitet på 5 till 10 miljoner tecken, vilket ansågs mycket. Den första hårddisken var ungefär lika stor som en frys och vägde 250 kg. (källa)
 3. Det är även vanligt att inbrottslarmscentraler används tillsammans med kortläsare och överfallslarm och till viss del även brandvarning eller s.k utrymningslarm. Detta är en mindre investering än ett riktigt brandlarm och används ibland på kontor och i mindre utsträckning även i bostäder, där man inte har krav på ett fullständigt och godkänt brandlarm. Ett inbrottslarm kan även användas som driftslarm och lösa ut om temperaturen i till exempel en frys skulle sjunka under ett visst värde och det finns risk för att driftsavbrott föreligger. Tekniken bakom inbrottslarm förfinas hela tiden och användningsområdena växer, den tiden då ett inbrottslarm endast kunde detektera inbrott är sedan länge förbi. (källa)
 4. Begreppet 'industrifiske' förväxlas ofta felaktigt med storskaligt fiske efter konsumtionsfisk. Även om en fiskebåt har egen frys- och förpackningsanläggning räknas denna alltså inte som "industrifiskare" om den i huvudsak ägnar sig åt fiske efter konsumtionsfisk. (källa)
 5. Den amerikanske fysikern John Gorrie byggde en frys 1844 med syftet att kyla luft. Frysen producerade is som han hängde från taket i en behållare. Gorrie ses som den som uppfann iskuben, men hade alltså inte målet att kyla drycker. Under denna tid var en förhärskande teori att det var dålig luft som orsakade ohälsa och sjukdomar (miasmateorin). (källa)
 6. Isglass med valfri smaksättning kan tillverkas i hemmet med hjälp av glassformar och en frys. Isglass som säljs i affärer och glassbilar brukar förutom vatten och smaksättning även innehålla socker/sirap, stabiliseringsmedel, surhetsreglerande medel och färgämnen. (källa)
 7. Sedan 1990-talet har det blivit populärt att bygga in kyl och frys så att de ser ut som vanliga köksskåp och smälter in i inredningen. Än så länge är fristående skåp dock det vanligaste. Under kom kyl- och frysskåp (samt andra vitvaror) nästan uteslutande i vitt. (Källa och årtal behövs). (källa)
 8. För alla dessa huvudtyper gäller att den viktigaste arbetsytan ligger mellan spisen och vasken. Det ska vara korta avstånd mellan kyl, frys eller skafferi till arbetsbänk och vidare till spis eller matplatsen. Man brukar utgå ifrån den klassiska "arbetstriangeln" vilket innebär att det ska vara praktiskt att röra sig fram och tillbaka mellan vask, arbetsbänk och spis. (källa)
 9. Svenska Livsmedelsverket (SLV) anser att en matlåda som är välbalanserad näringsmässigt kan utgöra en utmärkt måltid och tillägger att man bör tänka på den hygieniska aspekten, det vill säga att lådan rengörs mellan användningarna och att den fyllda matlådan snabbt försluts och kyls ned för att sedan förvaras i kylskåp eller frys. Matlådan kan ofta värmas i mikrovågsugn på några minuter. Om inte hela måltiden ryms i en matlåda kan man ha flera sorterade matlådor, exempelvis en med huvudrätt, en med frukt och grönt och en med bröd. Livsmedelsverket rekommenderar att man i första hand dricker vatten, lättmjölk eller lättöl till måltiden. (källa)
 10. Ett lägenhetshotell är ett hotell där rummen mer påminner om bostadslägenheter än traditionella hotellrum. De är oftast ämnade för längre boende och har något lägre servicegrad, då de bygger på att hotellgästerna i rummen har större tillgång till utrustning som finns i ett normalt hem. Till exempel finns det kokplats eller kök i rummen, så att gästerna kan laga sin egen mat samt ofta kyl, frys, tvättmaskin och strykjärn. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.