Funnits Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder funnits, varianter, uttal och böjningar av funnits

Funnits synonym, annat ord för funnits, vad betyder funnits, förklaring, uttal och böjningar av funnits.

Synonym till funnits

Andra språk

Funnits på Engelska

 • existed, been

Hur används ordet funnits

 1. Richii Klinsmeister är en av de mest radikala djurrättsaktivisterna i Sverige. Enligt honom själv har han varit aktiv i 18 år. Under den tiden har han dömts flera gånger i svensk domstol, senast 2014. Han har funnits skyldig till bland annat skadegörelse, olaga tvång, olaga intrång, grovt olaga hot, ofredande och brott mot griftefriden. Den sista rubriceringen syftar på att han ska ha grävt upp en gravsten från en släkting till en blivande minkfarmare. (källa)
 2. Visst, det finns och har funnits kulturutövare som i litteratur och musik beskrivit mer sentida minnen av en frikyrklig bakgrund. Men någon del av den allmänna historieförståelsen har deras berättelser aldrig blivit. (källa)
 3. Idén till podden har enligt Navid Modiri funnits i flera år. Men det var under en resa för drygt ett år sedan som han upptäckte andra poddare som Joe Rogan och Sam Harris och blev inspirerad. (källa)
 4. Schönfeltska praktsalen, med sina joniska pilastrar och sin kråmiga stuckatur, det kunde inte funnits en lämpligare lokal för exakt det här momentet i svensk historia. Högerns återkomst. Valnatten 1979 försöker en valhänt Gösta Bohman bana väg genom trängseln i barockpalatset. Från taket blickar de små italienska änglarna – la putti – ner på 68-åringen som alla förut skrattat åt. (källa)
 5. Även om det nu blir lagkrav på tillgänglighet så är det i grunden inga nyheter. Det har funnits rekommendationer sedan tio år tillbaka förklarar Pär Lannerö. (källa)
 6. Olika slags adelskap har funnits inom de flesta kulturer ända sedan de gamla egyptierna. Redan under arkaisk tid fanns det i de grekiska stadsstaterna grupper i samhället som hade högre status än övriga medborgare, i Aten behärskade de så kallade eupatriderna det politiska maskineriet suveränt före tyrannernas maktövertagande och demokratins införande. I det gamla Rom utgjordes adeln av patricierna, de enda invånarna i den tidiga republiken som hade full medborgarrätt. Senare, då de högsta ämbetena som en följd av ståndsstriderna öppnats för plebejer, framväxte med tiden en ny patricisk-plebejisk adel, nobilitas, vars medlemmare benämndes nobiles. Senrepublikens politiska gruppering optimates, som bekämpade de så kallade populares, dominerades av denna ämbetsaristokrati. (källa)
 7. Svenska adelsätter har funnits sedan medeltiden och har registrerats på riddarhuset sedan 1600-talet. (källa)
 8. För i allmänhet rent germansk - engelsk liksom forngermansk och feodal - rätt var adoptionen okänd, om än i äldsta tider vissa besläktade rättsinstitut funnits (se ättledning). Någon verklig adoption förelåg inte heller, när inom en svensk adlig ätt fanns s.k. adopterade grenar, vilket då bara betydde, att de introducerats på Riddarhuset under äldre ätts namn, vapen och nummer. (källa)
 9. Att studera begreppet "adverb" blir därför för lekmannen mindre en fråga om att nå insikt om faktiska grammatiska fenomen, och mer en fråga om att bemästra de olika bruk av begreppet "adverb" som funnits och finns i texter om grammatik, även i moderna och vetenskapligt underbyggda verk som Svenska Akademiens språklära och Svenska Akademiens grammatik. (källa)
 10. Busarna bestående av Anders Ågren, gitarr, ukulele, sång, Olle Johansson, gitarr, mandolin, sång, Linda Dahl, sång, percussion, melodika, Mathias Dahl, cajon, slagverk, trummor, sång, Patrik Granath, bas. I juni 2015 kom CD:n Fingret På Näsan, utgiven av bolaget Matrona. Enkla låtar om en dag på förskolan. Viktiga saker som balansgång, trehjuling, pölar, räkna, hoppa mm tas upp. Bandet har funnits sedan 2005 och hunnit med ett antal turnéer i Sverige. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.