Gapskratta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gapskratta, varianter, uttal och böjningar av gapskratta

Gapskratta synonym, annat ord för gapskratta, vad betyder gapskratta, förklaring, uttal och böjningar av gapskratta.

Synonym till gapskratta

Vad betyder och hur uttalas gapskratta

Gapskratta uttalas gap|skratta och är ett verb -de.

Ordformer av gapskratta

Aktiv

gapskratta
infinitiv
gapskrattar
presens
gapskrattade
preteritum
gapskrattat
supinum
gapskrattande
presens particip
gapskratta
imperativ

Passiv

gapskrattas
infinitiv
gapskrattas
presens
gapskrattades
preteritum
gapskrattats
supinum

Gapskratta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Gapskratta på Engelska

  • laughing hilarius, laugh out loud, roar with laughter

Hur används ordet gapskratta

  1. Samma dag kommer den nya lärarinnan, Maestria, till byn. Obelix börjar gapskratta när han för första gången får se en kvinna klädd i byxor. Byns kvinnor tar dock emot henne och låter henne flytta in i Troubadix övergivna bostad. På kvällen blir det en mottagningsfest för Maestria och byns kvinnor vill gärna höra om det senaste Lutetia-modet. Hon tycker dock att männen i byn är riktiga bondtölpar och kallar byns kvinnor till möte där hon ska berätta vilken inställning "den moderna galliska kvinnan" har. Vid mötet dagen efter har alla kvinnor klätt sig i byxor och Maestria förklarar "Frigör er från slaveriet och slut upp i leden bland dem som säger nej till det maskulina tyranniet!". (källa)
  2. LOL – internetslang för Laughing Out Loud (svenska: skratta högt, gapskrattar) se Lol (Laughing out loud). (källa)
  3. Ljungbacken har även haft en kort karriär som stå-uppare. Han är något av Svens "idol", för det bästa denne vet är när Ljungbacken kommer och hälsar på och skämtar och berättar saker. Om Ljungbacken inte har någon poäng i sina skämt (vilket är mycket vanligt) slänger han in ett "roewa("röva")" , varvid Sven, Börje och Ljungbacken själv gapskrattar. (källa)
  4. Visan handlar om den eldige tangocharmören Knut vars hobby är att samla på bysthållare. Lasse Berghagen framförde visan för första gången i Kar de Mumma-revyn på Folkan i Stockholm 1973 och fick därmed sitt verkliga genombrott som revykomiker. Iklädd en illasittande kostym, röda strumpor och lackskor fick han publiken att gapskratta när han med sina långa ben nästan slog knut på sig själv i den vilda tangokoreografin. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.