Garageband Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder garageband, varianter, uttal och böjningar av garageband

Garageband synonym, annat ord för garageband, vad betyder garageband, förklaring, uttal och böjningar av garageband.

Vad betyder och hur uttalas garageband

Garageband uttalas gar|age|band och är ett substantiv.

Garageband betyder:

Ordformer av garageband

Singular

garageband
obestämd grundform
garagebands
obestämd genitiv
garagebandet
bestämd grundform
garagebandets
bestämd genitiv

Plural

garageband
obestämd grundform
garagebands
obestämd genitiv
garagebanden
bestämd grundform
garagebandens
bestämd genitiv

Garageband är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet garageband

  1. Garageband är en term som oftast används för musikgrupper som just bildats, och brukar bestå av tonåringar eller personer som är ungefär 20 år gamla. Termen kommer från grupper som övar i garage. Sedan termen etablerats har den även kommit att syfta på grupper som inte övar i garage, men på liknande platser, som till exempel förråd, källare, lagerlokal, eller vindsvåningar. Ibland kallas band som övar nere i källaren för "källarband".
  2. Vissa bildar inte garageband/källarband för att bli berömda, utan för att de tycker om att spela musik, sjunga och vara med vännerna. Många berömda grupper har börjat som garageband, till exempel Metallica som även haft referenser till sina rötter under åren i garaget, med album som Garage Days Re-Revisited och Garage Inc.
  3. Vissa garageband/källarband spelar garagerock, andra spelar olika musikgenrer.
  4. Eftersom garageband/källarband är amatörer behövs inte all moderna utrustning som andra grupper. De flesta garageband/källarband har bara elgitarr, elbas och trumset, vissa även synth eller piano.
  5. Även i fiktionen berättas det om garageband/källarband, som till exempel Heman Hunters i Bert-serien, som oftast övar i en källare. Däremot fanns i tidningen FF med Bert en avdelning vid namn Heman Hunters i garaget, som handlade om just garageband/källarband. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.