Gladlynt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gladlynt, varianter, uttal och böjningar av gladlynt

Gladlynt synonym, annat ord för gladlynt, vad betyder gladlynt, förklaring, uttal och böjningar av gladlynt.

Synonymer till gladlynt

Hur används ordet gladlynt

  1. En gradvis sammansmältning har sedan vidare skett mellan denna hybridfigur och den amerikanska varianten Santa Claus – en tjock, rödklädd äldre man som skapades på 1800-talet. Denna figur förekommer bland annat i dikten "A Visit From St. Nicholas" (numera mer känd som "The Night Before Christmas"), troligen skriven av Clement Clarke Moore, som publicerades i tidningen Sentinel 1823. I denna beskrivs St. Nicholas som en gladlynt och överviktig man med skägg vitt som snö och en näsa röd som ett körsbär, som anländer i en flygande släde dragen av åtta namngivna renar, och tar sig ner i husen genom skorstenen. De första bilderna av denna version av den amerikanske jultomten sågs senare i tecknaren Thomas Nasts illustrationer i tidningen Harper's Weekly, där en bild publicerades 1863. Denna amerikanske jultomte populariserades i Coca Cola-reklamen på 1930-talet, med hjälp av bilder av reklamtecknaren Haddon Sundblom (1899–1976), av finsk-svensk härkomst. (källa)
  2. Städerna Lissabon och Coimbra har båda sin egen stil av fado och dessa är de två huvudstilarna i landet. Det är den Lissabonska fadon, som är mer klagofylld, som är mer populär och känd över världen. I Coimbra, som är en universitetsstad, har det sedan länge funnits studerande från Brasilien som har påverkat fadon. Fadon i Coimbra är mer gladlynt och handlar om studenternas liv och kärlek. Enligt tradition applåderar man på olika sätt till fado i de olika städerna. i Lissabon skall man klappa med händerna medan i Coimbra skall man hosta så som om man harklade sig. (källa)
  3. Typiskt för cavalier är det mycket vänliga sättet. Den anses vara en bra nybörjarras då den är samarbetsvillig, gladlynt och utan nervositet eller aggressivitet. Cavalieren är mångsidig, och tycker om att arbeta, så lydnad, agility, rallylydnad och viltspår är aktiviteter som kan lämpa sig. (källa)
  4. Mr Weston är en ganska förmögen man som bor granne med Hartfield. Han gifter sig med Emmas förra guvernant Miss Taylor, och är genom sitt första giftermål fader till Frank Churchill, som adopterades och uppfostrades av hans förra frus bror och svägerska. Mr Weston är en gladlynt, optimistisk man som gillar sällskap. (källa)
  5. Alf och Yngve var två bröder och samregerande svenska sagokungar enligt Snorre Sturlassons Ynglingasaga. De var söner till Alrik. Alf skall ha varit son till Dageid och gift med Bera. Enligt Snorre var Yngve en stor krigare och idrottsman, stark och hård i strid, vacker och god idrottsman, givmild och gladlynt, medan Alf var tyst, stolt och omedgörlig, och satt hemma utan att gå i strid. Yngve hade sönerna Erik och Jörund, Alf sonen Hugleik. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.