Golf Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder golf, varianter, uttal och böjningar av golf

Golf synonym, annat ord för golf, vad betyder golf, förklaring, uttal och böjningar av golf.

Synonym till golf

Vad betyder och hur uttalas golf

Golf uttalas golf och är ett substantiv -en -er.

Golf betyder:

Ordformer av golf

Singular

golf
obestämd grundform
golfs
obestämd genitiv
golfen
bestämd grundform
golfens
bestämd genitiv

Plural

golfer
obestämd grundform
golfers
obestämd genitiv
golferna
bestämd grundform
golfernas
bestämd genitiv

Golf är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Golf på Engelska

  • gulf, bay
  • golf - a game played with special clubs and a small ball in which the player attempts to hit the ball into successive holes on a prepared course, miniature golf, golf club

Hur används ordet golf

  1. Golf (golfa) är en precisionssport med boll och klubbor som utövas på golfbanor, där man med så få slag som möjligt ska få ner en boll i ett hål.
  2. Golf är en av de få bollsporter som inte kräver ett standardiserat spelområde. Det spelas på en golfbana som har antingen 9 eller 18 hål. Varje hål på banan måste innehålla en tee att slå ut bollen ifrån, och en green som innehåller själva hålkoppen. Det finns andra vanliga former av terräng emellan, såsom fairway, ruff och hinder, men varje hål på en golfbana är unikt i dess specifika utformning och arrangemang.
  3. Golf spelas för det lägsta antalet slag av en individ (slagspel) eller den lägsta poängen på de enskilda hålen i en komplett runda av en individ eller grupp (matchspel). Slagspel är den vanligaste formen på alla nivåer.
  4. Golf ses normalt som en skotsk uppfinning, då spelet omnämns i två lagar från 1400-talet, lagarna förbjuder spel av spelet "gowf". Vissa forskare hävdar dock att det hänvisar till ett annat spel som påminner mer om det som idag kallas landhockey. De visar på att ett spel som går ut på att putta små bollar ner i hål med hjälp av golfklubbor spelades på 1600-talet i Nederländerna. Termen golf är etymologiskt osäker, men tros komma från det germanska ordet för "klubba" - kolven.
  5. 1744 grundades världens första golfklubb, "The Honourable Company of Edinburgh Golfers", som använde sig av Leith links och Bruntsfield links för att spela golf.
  6. Den första golfklubben som grundades utanför Storbritannien var "The Royal Calcutta Golf Club" i Indien 1829. 1873 grundades den första nordamerikanska golfklubben, nämligen Royal Montreal Golf Club i Kanada.
  7. Begreppet hål har inom golfen två betydelser. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.