Gravallvarlig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gravallvarlig, varianter, uttal och böjningar av gravallvarlig

Gravallvarlig synonym, annat ord för gravallvarlig, vad betyder gravallvarlig, förklaring, uttal och böjningar av gravallvarlig.

Vad betyder och hur uttalas gravallvarlig

Gravallvarlig uttalas grav|all|var|lig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av gravallvarlig

Böjning (i positiv) gravallvarlig en ~ + subst. gravallvarligt ett ~ + subst. gravallvarliga den/det/de ~ + subst. gravallvarlige den ~ + mask. subst. Komparation gravallvarligare en/ett/den/det/de ~ + subst. gravallvarligast är ~ gravallvarligaste den/det/de ~ + subst.

Gravallvarlig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet gravallvarlig

  1. Billy Wells (spelad av Paul Moriarty) är ett uniformerat befäl som har hand om polisstationens reception. Han har vid ett flertal tillfällen försökt bli befordrad till inspektör, men blivit nekad. Han framstår därför ofta som gravallvarlig och resignerad. Han ersätts av Brady från säsong 5 och framåt. (källa)
  2. Vargas Llosas verk betraktas som både moderna och postmoderna. Trots att skillnaden mellan modern och postmodern litteratur är flitigt omdebatterad hävdar litteraturvetaren M. Keith Booker att problematiken och den tekniska komplexiteten i Vargas Llosas tidiga verk, som Det gröna huset och Samtal i katedralen, är inslag som är typiska för den moderna romanen. De tidiga romanerna innehåller också ett visst mått av allvar, även det en viktig del av definitionen av modern konstutövning. Vargas Llosas senare romaner, till exempel Pantaleón och soldatbordellen, Tant Julia och författaren, Den sanna berättelsen om kamrat Mayta och El hablador ('Berättaren'), bär tydliga spår av postmodernt skrivande. Dessa har en mycket lättare, farsartad och komisk ton, något som är typisk för postmodernismen. Booker har jämfört två av Vargas Llosas romaner, Det gröna huset och Pantaleón och soldatbordellen, och diskuterar kontrasten mellan modernism och postmodernism som återfinns i författarens verk. Booker påpekar att samtidigt som båda romanerna utforskar ämnen som prostitution och den peruanska militären är den förra gravallvarlig medan den senare är löjligt komisk. (källa)
  3. 2016: Sieranevada - En gravallvarlig komedi. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.