Hav Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hav, varianter, uttal och böjningar av hav

Hav synonym, annat ord för hav, vad betyder hav, förklaring, uttal och böjningar av hav.

Synonym till hav

Hittade 2 varianter av ordet hav:

Vad betyder och hur uttalas hav

Hav uttalas hav och är ett substantiv -et; pl. hav.

Hav betyder:

Ordformer av hav

Singular

hav
obestämd grundform
havs
obestämd genitiv
havet
bestämd grundform
havets
bestämd genitiv

Plural

hav
obestämd grundform
havs
obestämd genitiv
haven
bestämd grundform
havens
bestämd genitiv
Övriga former havsens i vissa uttryck

Hav1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas hav

Hav uttalas hav se under ²ha.

Ordformer av hav

hav se under ²ha

Andra språk

Hav på Engelska

  • sea, ocean - the waters covering the surface of the earth and surroun- ding the continents, etc., huge crowd of people, cruising yacht, inland sea, polar ocean, 100 metres above sea level, between heaven and earth

Hur används ordet hav

  1. Hav är det sammanhängande vattenområde som avskiljer jordens kontinenter, eller någon del av detta område. Haven täcker 70 procent av jordens yta och består av omkring 1,368 miljarder kubikkilometer vatten. Medeldjupet i haven är omkring 3729 meter. (källa)
  2. Stilla havet krymper för närvarande, i och med att stillahavsplattan sänks ned under andra kontinentalplattor genom så kallad subduktion. (källa)
  3. De fyra drakkungarna (龍王, pinyin: Lóng Wáng) är i kinesisk mytologi gudomliga härskare över de fyra haven (ett i varje väderstreck). Även om drakkungarnas verkliga form är att vara drakar, kan de byta form och uppträda som människor. Drakkungarna bor i kristallpalats, vaktade av räksoldater och krabbgeneraler. (källa)
  4. Atlanten, Atlantiska havet eller Atlantiska oceanen är det nästörsta världshavet av jordens fem världshav. Atlanten är cirka 106,4 miljoner km² stor, ungefär en femtedel (20,8 %) av jordens totala yta, eller nästan en tredjedel av världshavens yta (29,4 %). Endast Stilla havet är större. (källa)
  5. Marinbiologi är forskning inom biologin som studerar djur, växter och organismer i havet, oavsett om dess arter har nära taxonomiska släktingar som lever i en annan miljö. Ämnet ligger nära andra vetenskaper, som oceanografi och zoologi. (källa)
  6. Stjärnstör (Acipenser stellatus) är en art av släktet Acipenser som finns i Kaspiska havet. Den är en av arterna vars rom säljs som klassisk rysk kaviar. (källa)
  7. Till följd av olika uppvärmning av land och hav uppstår under sommarhalvåret en dygnsvind som kallas land- och sjöbris. På grund av solstrålningen under dagen blir temperaturen över land högre än över havet, vilket gör att den uppvärmda luften stiger och skapar ett undertryck som fylls ut av luft från havet. Nattetid blir det tvärtom – havet håller samma temperatur medan landytorna blir kallare och kyler luften som därför sjunker. (källa)
  8. Baroklin instabilitet är en form av dynamisk instabilitet och är ett synoptiskt fenomen som är av mycket stor betydelse för atmosfärens och havens generella utseende då det är den drivande mekanismen bakom cyklogenes, det vill säga bildandet av cykloner och anticykloner som avgör vädret vid mittlatituderna. Atmosfären är för det mesta barotrop vilket betyder att densiteten är proportionellt mot trycket. Eftersom temperaturen är proportionell mot trycket följer isobarer och isohypser varandra. I en baroklin atmosfär däremot är luftens densitet proportionell mot både trycket och temperaturen vilket gör att isobarerna och isohypserna inte går parallella. (källa)
  9. Öresvin (Tursiops truncatus) är en delfin som förekommer i tropiska och tempererade delar av Atlanten, Stilla havet, Medelhavet och Svarta havet, och är den delfinart som är vanligast i delfinarier och djurparker. Öresvinet kallas även för flasknosdelfin på grund av den flaskliknande nosen. (källa)
  10. Oceanografi (av grekiska: Oκεανός, "Okeanos" och γράφειν, "skriva") eller oceanologi är vetenskapen om jordens oceaner och hav. Oceanografi är ett mycket brett forskningsområde där haven studeras ur fysiskt, kemiskt, biologiskt och geologiskt perspektiv och bland annat omfattar plattektonik, havsströmmar och meteorologi. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.