Ocean Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ocean, varianter, uttal och böjningar av ocean

Ocean synonym, annat ord för ocean, vad betyder ocean, förklaring, uttal och böjningar av ocean.

Synonym till ocean

Andra språk

Ocean på Engelska

  • ocean - the Indian Ocean

Hur används ordet ocean

  1. I Havskappseglingar seglar båtarna längre sträckor på öppet hav, exempelvis Gotland Runt. Volvo Ocean Race är en av de mest extrema havskappseglingarna i världen med specialbyggda båtar som seglar etappvis jorden runt. Andra havskappseglingar jorden runt är exempelvis Vendée Globe. (källa)
  2. Den första kvicksilverbarometern konstruerades av Evangelista Torricelli, elev till Galileo Galilei, år 1643. Torricellis mål var att åstadkomma perfekt vakuum, och ett instrument för att mäta lufttryck. Han lyckades åstadkomma vakuum i röret ovanför kvicksilverpelaren, och han lade märke till att kvicksilvernivån varierade något från dag till dag, och drog slutsatsen att det berodde på variationer i atmosfärens tryck. Han skrev: "Vi lever på botten av en ocean av luft, vilken enligt oemotsägliga experiment har vikt". (källa)
  3. Ocean (från grekiskans Ωκεανός, Okeanós) eller världshav kallas ett stort sammanhängande havsområde som omsluts av flera kontinenter. Traditionellt talar man om tre världshav: Stilla havet, Atlanten och Indiska oceanen, men ibland kallas även Norra ishavet och Antarktiska oceanen för världshav. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.