Historiebok Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder historiebok, varianter, uttal och böjningar av historiebok

Historiebok synonym, annat ord för historiebok, vad betyder historiebok, förklaring, uttal och böjningar av historiebok.

Vad betyder och hur uttalas historiebok

Historiebok uttalas hist|orie|bok och är ett substantiv, böjs som ¹bok.

Ordformer av historiebok

Singular

historiebok
obestämd grundform
historieboks
obestämd genitiv
historieboken
bestämd grundform
historiebokens
bestämd genitiv

Plural

historieböcker
obestämd grundform
historieböckers
obestämd genitiv
historieböckerna
bestämd grundform
historieböckernas
bestämd genitiv

Historiebok är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet historiebok

  1. Suiko var född som prinsessan Nukatabe, dotter till kejsar Kimmei och Soga no Inames dotter, Soga no Kitashihime. Hon var först bihustru till sin halvbror kejsar Bidatsu men blev efter dennes första frus död hans officiella fru med titel ōkisaki. Hon fick två söner och tre döttrar. Bidatsu hade totalt 24 barn enligt historieboken Nihonshoki. (källa)
  2. Uppgiften dokumenterades första gången i antikvitetsrannsakningarna 1667, och nedskrevs senare av Jesper Swedberg i en annan version. Under 1700-talet kom berättelserna att föras in i svenska historieböcker. Några belägg för sanningshalten finns inte. En Sven i Isala användes dock 1524 av Gustav Vasa som budbärare. (källa)
  3. Mellan 1932 och 1934 kidnappade Barrowgänget vid flera tillfällen sheriffer eller rånoffer, och släppte dem långt hemifrån, ibland med pengar så de kunde ta sig hem igen. Historier om dessa möten har bidragit till legenden om Bonnie och Clyde - ett par som både hånades och beundrades av allmänheten. Det finns inget som pekar på att Bonnie var ansvarig för några dödsskjutningar. Clyde och hans kumpaner tvekade dock aldrig att skjuta någon, polis eller civilperson, om de kände att deras egen säkerhet eller rörlighet var i fara. Clyde var den trolige skytten i omkring tio mord. Andra medlemmar i Barrowgänget som man vet, eller misstänker för mord var Raymond Hamilton, W.D. Jones, Buck Barrow, Joe Palmer och Henry Methvin. Med tanke på gängets relativt långa brottsbana, och en stor mängd vapen, bilar och människor inblandade, kan historieböckerna endast spekulera kring den direkta ansvarsfrågan och detaljer kring många av de rån och mord knutna till Bonnie och Clyde. Flertalet av deras brott begicks dessutom i avlägsna trakter, med få vittnen och begränsade möjligheter till brottplatsundersökning. (källa)
  4. En adelsman skulle inte enbart vara en duglig militär, han skulle vara ett föredömligt exempel i de intellektuella kretsarna. Stora krav ställdes på adelsmannens läshuvud och insikt i de fria konsterna. Man skulle gärna ha kunskaper i latin och några av de större europeiska språken. Man förväntades vara insatt i allmän juridik, musik, matematik och astronomi. Även kunskaper i klassisk historia värderades högt. Ungdomen kunde skickas iväg för att besöka de platser som omnämndes i historieböckerna, så kallad grand tour eller peregrination. En adelsman skulle även kunna tala offentligt och formulera sig i skrift. (källa)
  5. "I svenska historieböcker är romer knappt ens en fotnot. Ändå har det funnits romer i Sverige i nästan 500 år. För att möta okunskapen skapades utställningen 'Vi är romer'.". (källa)
  6. Adalbert Anderssons anor: en historiebok för barn. (källa)
  7. Många av Vargas Llosas tidiga romaner utspelar sig i Peru, medan de senare verken utspelar sig i andra delar av Sydamerika, såsom Brasilien och Dominikanska republiken. Kriget vid världens ände var den första av hans stora romaner som utspelade sig utanför hans hemland. Trots att handlingen berör upproret i Canudos som var riktat mot den brasilianska regeringen bygger romanen inte direkt på historiska fakta. Dess huvudsakliga inspirationskälla är snarare den icke-fiktiva redogörelsen för dessa händelser som publicerades av den brasilianske författaren Euclides da Cunha 1902. Bockfesten, som baserats på Rafael Trujillos diktatur, utspelar sig i Dominikanska republiken. För att förbereda boken studerade Vargas Llosa grundligt dominikansk historia. Romanen är realistisk till sin karaktär, och Vargas Llosa understryker att han "respekterade den grundläggande informationen, jag har inte överdrivit", men samtidigt påpekar han att "det är en roman, ingen historiebok, så jag tog mig många, många friheter". (källa)
  8. Det svenska samhället 1720-2000: böndernas och arbetarnas tid är en historiebok av Christer Ahlberger och Lars Kvarnström. Boken är utgiven av Studentlitteratur och utgivningsåret var 2004. En andra, uppdaterad och utökad upplaga kom 2006, och en tredje upplaga kom 2009. I den senare hade årtalet 2000 i titeln ändrats till 2006. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.