Hojta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hojta, varianter, uttal och böjningar av hojta

Hojta synonym, annat ord för hojta, vad betyder hojta, förklaring, uttal och böjningar av hojta.

Synonymer till hojta

Vad betyder och hur uttalas hojta

Hojta uttalas hojta och är ett verb -de.

Hojta betyder:

Ordformer av hojta

Aktiv

hojta
infinitiv
hojtar
presens
hojtade
preteritum
hojtat
supinum
hojtande
presens particip
hojta
imperativ

Passiv

hojtas
infinitiv
hojtas
presens
hojtades
preteritum
hojtats
supinum

Hojta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Hojta på Engelska

  • yell, shout, scream - ", Get ', im off the field!", screamed the crowd at the ref

Hur används ordet hojta

  1. Hojta är ett berg i Bosnien och Hercegovina. Det ligger i entiteten Federationen Bosnien och Hercegovina, i den centrala delen av landet, 20 km söder om huvudstaden Sarajevo. Toppen på Hojta är 1 668 meter över havet, eller 202 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 2,6 km.
  2. Terrängen runt Hojta är huvudsakligen kuperad, men åt sydost är den bergig. Den högsta punkten i närheten är Bjelašnica, 2 062 meter över havet, 5,5 km nordväst om Hojta. Närmaste större samhälle är Gračanica, 7,4 km norr om Hojta. I trakten runt Hojta finns ovanligt många namngivna kullar och grottor.
  3. I omgivningarna runt Hojta växer i huvudsak lövfällande lövskog. Runt Hojta är det ganska tätbefolkat, med 93 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 6 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 17 °C, och den kallaste är januari, med -6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 958 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 249 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 78 mm nederbörd. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.