Ropa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ropa, varianter, uttal och böjningar av ropa

Ropa synonym, annat ord för ropa, vad betyder ropa, förklaring, uttal och böjningar av ropa.

Synonymer till ropa

Vad betyder och hur uttalas ropa

Ropa uttalas ropa och är ett verb -de.

Ropa betyder:

Ordformer av ropa

Aktiv

ropa
infinitiv
ropar
presens
ropade
preteritum
ropat
supinum
ropande
presens particip
ropa
imperativ

Passiv

ropas
infinitiv
ropas
presens
ropades
preteritum
ropats
supinum

Perfekt particip

ropad en
~ + subst.
ropat ett
~ + subst.
ropade den/det/de
~ + subst.

Ropa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Ropa på Engelska

  • shout - call the police, they shouted and screamed

Hur används ordet ropa

  1. Spelaren som har rondens vind "kastar" den sten som han anser sig ha minst nytta av genom att säga vilken serie och valör stenen har och sedan lägga den mitt i området inuti muren. Om en spelare kan skapa en kombination av den kastade stenen tillsammans med stenar som denne har på hand kan den ropa in stenen genom att ropa vilken kombination som denne kan skapa med stenen. Chow kan endast ropas av den som sitter till höger om den som kastar stenen. Om ingen spelare ropar in stenen går turen vidare till näste spelare, den till höger om den som senast kastade en sten, som plockar en sten från muren och sedan kastar en sten. Spelet fortsätter så tills någon erhåller mahjong eller endast runinen kvarstår av muren. När man endast behöver en sista sten för att få Mah-Jong måste man kungöra att man "sitter på en sten", annars är Mah-jongen inte giltig. (källa)
  2. Tafatt (finns ett flertal regionala namn) är en traditionell lek som kan utövas av två eller fler utövare. Den går ut på att minst en person (ibland kallad "ha'n", eg. "har den", och ibland kallad "den som är", "den som tar" eller "tagaren"), har till uppgift att springa ifatt och greppa tag i eller röra vid andra deltagare samtidigt som ett speciellt kodord utropas. Detta "kodord" överensstämmer ofta med lekens regionala namn. Om den som jagar lyckas med sin uppgift går uppdraget vidare till den greppade eller rörda deltagaren. Det eventuella jägarbandet utväxlas och leken fortsätter. Deltagarna som jagas kan för att väcka tagarens uppmärksamhet och jaktinstinkt ropa den klassiska tafattfrasen "du kan inte ta mig", som vanligen utropas med samma retfulla satsmelodi som i barnramsan Skvallerbytta bing bång. (källa)
  3. Innan porterns tillkomst drack man i Storbritannien ofta en blandning av de då gängse ölsorterna, ale, beer och twopenny. En bryggare Harwood lyckades förena dessa tres smak i en ny brygd, vilken för sina stärkande egenskaper snart blev omtyckt i synnerhet av bärare och andra grovarbetare. I England benämndes dock portern i början av 1900-talet vanligen beer eller stout. Namnet porter finns noterat från 1740-talet och kan enligt den brittiske ölskribenten Michael Jackson komma sig av att öltypen, som uppstod i samband med industrialismen, var en följd av de nya bryggeriförhållandena som då uppstod. Dittills hade pubarna ofta själva bryggt sitt öl, men nya fristående bryggerier, shipping breweries, fick då distribuera sitt öl till utskänkningsställena. Utkörarna skulle då kunnat ha ropa Porter!, det vill säga "stadsbud" eller "bärare", när de körde ut sina produkter och behövde uppmärksamma leveransen. En starkare variant kom sedan att kallas Stout-Porter som sedan förkortades till stout. En klar och tydlig internationell definition av skillnaden mellan porter och stout finns inte. När Carnegie exporterade sin porter till exempelvis USA kallade man den för stout. (källa)
  4. Dessa djur kommunicerar med olika läten, som till skillnad från hos andra kattdjur inte liknar vrål. Ungdjur har ett kvittrande läte för att ropa efter modern. Den nordamerikanska forskaren Truman Everts beskriver pumans skrik som människoliknande. Till skillnad från de stora kattdjuren kan puman inte ryta. (källa)
  5. Ordet reklamation härstammar från latinets reclamo och betyder "att ropa mot" eller "att protestera mot". (källa)
  6. Ropa (vattendrag), 49.74525°N 21.45158°Ö / 49.74525, 21.45158 (Ropa (vattendrag)). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.