Humoristisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder humoristisk, varianter, uttal och böjningar av humoristisk

Humoristisk synonym, annat ord för humoristisk, vad betyder humoristisk, förklaring, uttal och böjningar av humoristisk.

Synonymer till humoristisk

Vad betyder och hur uttalas humoristisk

Humoristisk uttalas hum|or|ist|isk och är ett adjektiv -t -a.

Humoristisk betyder:

Ordformer av humoristisk

Böjning (i positiv) humoristisk en ~ + subst. humoristiskt ett ~ + subst. humoristiska den/det/de ~ + subst. humoristiske den ~ + mask. subst.

Humoristisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Humoristisk på Engelska

  • humorous - characterized by humour or amusement, an amusing remark, a funny film

Hur används ordet humoristisk

  1. Komiker (äldre specifik femininform: komedienn) är en skådespelare eller scenartist med inriktning mot humoristisk framställning. Komikern framför vitsar och roliga historier och kan använda sig av hjälpmedel som mim, kroppsspråk och särskilda kläder samt olika redskap, som musikinstrument eller leksaker för att framföra sitt budskap. (källa)
  2. Lustspel kallas ett skådespel av humoristisk eller komisk karaktär. Vardagslivet skildras ofta och munterhet är ett grunddrag i dessa stycken. (källa)
  3. Satir, parodi och pastisch är tre relaterade fenomen. Satiren utmärks av sin skärpa och kritik av det satiren gäller, och den syftar inte alltid mot humor. Parodin är alltid humoristisk, och där överdrivs maner och later hos det parodin syftar på. Parodin är en sorts skrattspegel. Pastischen är medvetet och tydligt efterapande av något, som erkännande av någons betydelse. Om pastischen inte tydligt klargör att den är en efterapning övergår den till att bli plagiat. (källa)
  4. Situationskomedi, sitcom, är en typ av humoristisk dramaserie, som först uppstod i radio, men idag framförallt sänds i tv. Situationskomediserierna kretsar vanligen kring en grupp fasta rollfigurer i en vardaglig miljö - hemmet, arbetsplatsen eller vänskapskretsen - och handlingen bygger på de humoristiska episoder som uppstår på dessa platser. I hemmiljö är vardagsrum vanliga. Varje avsnitt är i regel mellan tjugo och trettio minuter långt, undantaget reklamtid. En sitcom kan vara antingen animerad eller live action. Det är vanligt med publikskratt på ljudbandet, som antingen kan komma från en studiopublik eller vara pålagda i efterhand. (källa)
  5. När meningen når den sista personen i cirkeln, säger denna person meningen högt. Dessutom säger den första personen också sin ursprungsmening högt. Poängen ligger i att meningen med stor sannolikhet förvanskats rejält när den har nått den sista personen i kedjan, vilket kan ge både en humoristisk och tänkvärd poäng. En mening som "Jag har en hamster som heter Bella" skulle exempelvis kunna förvanskas till "Jag har svans och getter snälla". (källa)
  6. Anekdot (gr. an, nekande, ekdotos, utgiven) är en kortare, ofta humoristisk, redogörelse av en händelse, vanligen med någon form av slutpoäng. Det är en kort och uddig berättelse om en mer eller mindre märkvärdig tilldragelse eller om ett karaktärsdrag, ett träffande yttrande, en egenhet hos en person eller just själva tinget kopplat till berättelsen. (källa)
  7. Barnkolonierna blev vanligare i Sverige från början av 1900-talet och var en relativt stor social verksamhet under sommaren i många kommuner ända fram mot mitten av 1970-talet. Visan "Brev från kolonien" med Cornelis Vreeswijk från 1965, som är en humoristisk vinklad berättelse om vistelsen på "kollo", kom att befästa många negativa fördomar om koloniverksamheten under 1960-talet. (källa)
  8. Kuplett (av franskans 'couplet') är en typ av humoristisk eller satirisk sång, som ingår i revyer och spex, och har ofta dagsaktuella anspelningar. (källa)
  9. Ordet har sina rötter i ordet bagge, vilket i det här fallet syftar det maskulina fårets genitalier. Varför svenskarna började använda benämningen på norrmän är oklart, men en teori är att det är en humoristisk försvenskning av Bagler, motståndare till kung Sverre Sigurdsson. En annan teori är att det är en förvanskning av en latinsk benämning på norrman, norvagus, ibland skrivet norbagus. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.