Identifiera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder identifiera, varianter, uttal och böjningar av identifiera

Identifiera synonym, annat ord för identifiera, vad betyder identifiera, förklaring, uttal och böjningar av identifiera.

Synonym till identifiera

Vad betyder och hur uttalas identifiera

Identifiera uttalas id|enti|fi|era och är ett verb -de.

Identifiera betyder:

Ordformer av identifiera

Aktiv

identifiera
infinitiv
identifierar
presens
identifierade
preteritum
identifierat
supinum
identifierande
presens particip
identifiera
imperativ

Passiv

identifieras
infinitiv
identifieras
presens
identifierades
preteritum
identifierats
supinum

Perfekt particip

identifierad en
~ + subst.
identifierat ett
~ + subst.
identifierade den/det/de
~ + subst.

Identifiera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Identifiera på Engelska

  • identify - she identifies with the people who are worst off in society, the police have not been able to identify the body

Hur används ordet identifiera

  1. För att identifiera de här verken på de plattformar om behöver man använda sig av automatiserad teknik. Det är inte möjligt manuellt att föra sökningar av allt material som laddas upp. Kritiken går ut på att den här typen av automatiserade processer inte kan identifiera om något utgör en tillåten användning av ett verk eller inte, utan att den tar bort mer än vad som är nödvändigt, sade Patrik Sundberg, rättssakkunnig på Justitiedepartementet till SVT tidigare. (källa)
  2. Ett gatunamn, ett vägnamn eller en odonym är ett namn som ges till en viss gata eller väg för att identifiera den. Förr i tiden uppstod gatunamn ofta spontant, medan man numera tar officiella beslut om namnen, för att det inte skall uppstå missförstånd och oklarheter kring vilken gata som är vilken. (källa)
  3. Det är viktigt att etablera ett teoretiskt ramverk för att man ska kunna tala om generationer. Det samtida samhället accepterar lätt, rent av naturligt, tanken på generation som ett sätt att skilja ut eller jämföra. Idén om en generation är inte ny och hittas i äldre litteratur. Men det finns också psykologiska och sociala aspekter på betydelsen att tillhöra och identifiera sig som en generation. (källa)
  4. Den skillnad i handstil som finns mellan olika personer är en förutsättning för att namnteckningar ska kunna användas för att identifiera en person. Barn eller vuxna som nyligen lärt sig skriva har ofta en ojämn handstil, men med mer övning blir den för det mesta jämnare och mer lättläst. Särskilt personer som skriver mycket för hand kan lägga sig till med en handstil som kan vara svårtolkad för andra. En kliché i detta sammanhang är att läkare (som skriver recept för hand) anses ha en mer oläslig handstil än andra. (källa)
  5. Kommunikation och spårning av bytet sker huvudsakligen genom luktsinnet, som hos hermelinen liksom många andra däggdjur är högt utvecklat. Detta leder också till att mycket av denna kommunikation undgår mänskliga observatörer. Hermelinen antas kunna identifiera honor som är i ägglossning via lukten, och även kön, hälsotillstånd och ålder hos bytet. Vissa råttdjur såsom sorkar har anpassat sig till detta och kan därigenom stänga ned reproduktionen (som gör honorna långsammare och mer lättfångade byten) om de känner lukten av mårddjur. (källa)
  6. Hundkäx trivs på öppen, något fuktig och gärna näringsrik mark med mycket kväve såsom hagar, skogsbryn, vägkanter och diken. Även om den föredrar öppen mark med god solbelysning kan den ofta återfinnas i mer öppna lundar. Tack vare sin snabba tillväxt och möjlighet att sprida sig med hjälp av rhizom kan den ibland uppträda som ett envist ogräs i trädgårdar. Växten är även lätt att identifiera vintertid då dess vinterståndare reser sig ur snön med kvarsittande frön. (källa)
  7. De naturliga hårfärgerna är svart, brun (många nyanser), cendré (askblond), blond och rödblond. När människan åldras blir håret grått. Vissa personer kan med tiden få mycket ljust, nästan vitt hår. Hårfärgen är en viktig faktor för att identifiera en person och brukar därför anges i pass och signalement. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.