Innelag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder innelag, varianter, uttal och böjningar av innelag

Innelag synonym, annat ord för innelag, vad betyder innelag, förklaring, uttal och böjningar av innelag.

Vad betyder och hur uttalas innelag

Innelag uttalas inne|lag och är ett substantiv -et; pl. innelag.

Innelag betyder:

Ordformer av innelag

Singular

innelag
obestämd grundform
innelags
obestämd genitiv
innelaget
bestämd grundform
innelagets
bestämd genitiv

Plural

innelag
obestämd grundform
innelags
obestämd genitiv
innelagen
bestämd grundform
innelagens
bestämd genitiv

Innelag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet innelag

  1. Spelet sätts igång genom att en spelare i utelaget hugger (servar med ett underhandsslag) bollen in i pärken, och innelagets pärkkarl returnerar bollen till utelaget. Hugget ska slås med handen, och pärkkarlen ska returnera bollen efter att den studsat i pärkrutan. Samtliga spelare i utelaget hugger varsin gång, om inte kas i baken uppnåtts tidigare. Pärkkarlen får även slå bollen om den rullar genom pärken. På ett (valfritt) hugg av motståndarens sju försök får pärkkarlen även sparka ut bollen. (källa)
  2. En brännbollsmatch spelas mellan två lag som turas om att vara inne- respektive utelag. Spelet utövas på en plan, ofta med gräsunderlag, av godtycklig storlek. Innelagets medlemmar skall i tur och ordning försöka slå iväg en tennisboll så långt som möjligt med hjälp av ett slagträ och därefter springa så långt som möjligt runt en bana markerad av fyra koner eller motsvarande föremål. (källa)
  3. De fyra baserna formar en kvadrat som står på sin spets. Poäng delas enbart ut för offensiva spelare som avancerar från utslagsplatsen via första, andra och tredje bas tillbaka till utslagsplatsen utan att bli brända. Varje sådan spelare innebär en poäng. Det är alltså bara laget som för tillfället slår, det offensiva laget eller innelaget, som kan göra poäng. Så länge man vidrör en bas med någon del av sin kropp kan man inte bli bränd. På första bas får man dock "springa igenom" basen, men när man gått ut på planen igen måste man röra basen för att inte bli bränd. På utslagsplatsen ("fjärde bas") gör man poäng och måste därför inte stanna där. Det kan bara befinna sig en offensiv spelare på varje bas. Det innebär att en spelare som står på första bas måste springa till andra bas eller längre om slagmannen sätter bollen i spel, eftersom slagmannen som minst måste nå första bas för att inte bli bränd. Den tvingande förflyttningen kan vara ett problem om en boll slås mot exempelvis andra bas då det kan vara relativt lätt att bränna löparen som tvingas lämna första bas och lämna plats för slagmannen. Å andra sidan är det positivt när en slagman som får avancera till första bas på en walk därmed även flyttar en medspelare som redan står på första bas till andra bas, vilket ger den senare en bättre chans att ta sig hem om en medspelare får en hit (träff). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.