Inta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inta, varianter, uttal och böjningar av inta

Inta synonym, annat ord för inta, vad betyder inta, förklaring, uttal och böjningar av inta.

Synonymer till inta

Andra språk

Inta på Engelska

  • partake of, eat - partake of a meal
  • occupy, take - take one', s seats, adopt a negative attitude, capture a city

Hur används ordet inta

  1. Rysslandsutredningen har gjort att han kunnat inta offerollen samtidigt som han visat väljarna att han kämpat på som vanligt i Vita huset. (källa)
  2. En vardaglig synonym till benämningen enskild ställning är givakt, som att "stå i givakt". Givakt är ursprungligen kommandoordet (härlett ur "Giv akt!") för att inta enskild ställning. (källa)
  3. Endast vid låga temperaturer och tryck högre än 2,5 MPa, (cirka 25 atmosfärer), kan helium inta fast form. Kristallstrukturen är hexagonal (hcp) eller i vissa fall kubiskt rymdcentrerat (bcc). (källa)
  4. Om en soldat eller officer inte har huvudbonad så måste han eller hon inta enskild ställning istället för att göra honnör. De med lägre grad hälsar först och behåller honnören tills den överordnade har besvarat den. (källa)
  5. I Europa var det vanligt att de radikala högerpopulistiska partierna från 1970-talet fram till slutet på 1990-talet kombinerade laissez-faire liberalism och antielitism. Från slutet av 1990-talet fram till idag har dock partierna allt mer börjat inta ett försvar av välfärdsstaten i kombination med starkt socialkonservativa och nationalkonservativa värderingar och mer uttalad främlingsfientlighet och rasism. Antietablissemangsstrategin och välfärdschauvinismen är dock lika central som tidigare. (källa)
  6. Elektrostatiska högtalarelement består av ett tunt membran, rörligt upphängt i ett starkt elektrostatiskt fält, som när en spänning påförs, kommer att inta det läge som svarar mot dess spänningspotential i fältet - det vill säga det rör sig som en funktion av inspänningen. Principen har använts för bredbandselement i form av tunna paneler (ibland kompletterat med elektrodynamiska element för den djupaste basen) men är vanligast som diskantelement. Fördelen är att membranet kan göras extremt lätt (behöver ingen egen styvhet eftersom det påverkas likformigt över hela ytan) och får därför liten mekanisk tröghet och därmed låg distorsion och bra transientegenskaper. Nackdelar är den komplicerade konstruktionen med spänningsmatning och impedansomvandling (en transformator som omvandlar den låga spänningen från förstärkaren (<. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.