Intressent synonym, annat ord för intressent, vad betyder intressent, förklaring, uttal och böjningar av intressent.

Synonymer till intressent

Vad betyder och hur uttalas intressent

Intressent uttalas intr|ess|ent [-en´t] och är ett substantiv -en -er.

Intressent betyder:

Ordformer av intressent

Singular

intressent
obestämd grundform
intressents
obestämd genitiv
intressenten
bestämd grundform
intressentens
bestämd genitiv

Plural

intressenter
obestämd grundform
intressenters
obestämd genitiv
intressenterna
bestämd grundform
intressenternas
bestämd genitiv

Intressent är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Intressent översättning

Engelska

interesting

Hur används ordet intressent

  1. R. Edward Freeman (född 18 december, 1951) är en amerikansk filosof och professor i företagsekonomi. Freeman är grundaren av intressentmodellen, som på engelska kallas för ”stakehold theory”, denna modell har gjort hans namn känt. En intressent (en: stakeholder) är en person som har intressen i en viss organisations verksamhet. Det är ett gammalt begrepp som grundades i USA på 1950-talet av samhälls- och beteendeforskaren Herbert Simon som 1978 vann nobelpriset i ekonomi. Intressentbegreppet kom till Sverige 1964 genom professorn i företagsekonomi, Eric Rhenman.
  2. I en tidig formulering uppfattades intressentmodellen som statisk, det var företagsledningens uppgift att balansera de olika intressenterna mot varandra för att uppnå jämvikt och goda arbetsförhållanden i företaget. Denna starka roll för företagsledningen har senare ifrågasatts. Företagsledningen intar fortfarande en central position, men som en av flera intressenter och med en roll som i normalfallet bestäms av att de är representanter för ägarna. För att klassas som intressent måste man både påverkas av verksamheten och kunna påverka den. I vissa fall är intressen gemensamma, i vissa fall kan de stå i konflikt med varandra. Intressentmodellen är uppdelad i interna och externa intressenter. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.