Isning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder isning, varianter, uttal och böjningar av isning

Isning synonym, annat ord för isning, vad betyder isning, förklaring, uttal och böjningar av isning.

Vad betyder och hur uttalas isning

Isning uttalas is|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av isning

Singular

isning
obestämd grundform
isnings
obestämd genitiv
isningen
bestämd grundform
isningens
bestämd genitiv

Plural

isningar
obestämd grundform
isningars
obestämd genitiv
isningarna
bestämd grundform
isningarnas
bestämd genitiv

Isning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet isning

  1. Känningar av olika slag, såsom ilningar, isningar eller starkare smärta, kan uppstå om en kariesskada fått bre ut sig tillräckligt. Emaljsubstans har då försvunnit i så stor mängd att dentinkanalerna i dentinet blottas och vätskan i dem som står i kontakt med pulpans nervtrådar börjar röra på sig. Detta retar i sin tur nervtrådarna som skickar signaler till hjärnan och smärtförnimmelser/ilningar uppstår. Retningar som påverkar kan vara vibrationer, värme, kyla, osmos (till exempel socker som drar vätska från dentinkanalerna), bakteriella toxiner eller syror från föda eller magen. (källa)
  2. Tandläkare använder ofta starka ljuskällor, exempelvis laser, för att blekningsmedlets verkan ska bli effektivare. Den mest skonsamma och beprövade metoden är blekning i tandskena. Nackdelen med blekning som utförs i en sittning hos tandläkaren är att det blir mer besvär med isningar, eftersom blekmedlet då måste var starkare samt att det blir en uttorkning av tänderna på grund av värmeutvecklingen från lampan man använder. Med klinikblekning får man ett direkt resultat efter utförd blekning, men en del av blekningsffekten är i själva verket en uttorkning av tänderna, så det blir inte så mycket blekt som man först ser. Tandblekning hos tandläkaren varar ungefär 1-3 år. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.