Isolermaterial Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder isolermaterial, varianter, uttal och böjningar av isolermaterial

Isolermaterial synonym, annat ord för isolermaterial, vad betyder isolermaterial, förklaring, uttal och böjningar av isolermaterial.

Vad betyder och hur uttalas isolermaterial

Isolermaterial uttalas isol|er|materi|al och är ett substantiv.

Ordformer av isolermaterial

Singular

isolermaterial
obestämd grundform
isolermaterials
obestämd genitiv
isolermaterialet
bestämd grundform
isolermaterialets
bestämd genitiv

Plural

isolermaterial
obestämd grundform
isolermaterials
obestämd genitiv
isolermaterialen
bestämd grundform
isolermaterialens
bestämd genitiv

Isolermaterial är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet isolermaterial

  1. Halogener är en grupp grundämnen som finns näst längst till höger i det periodiska systemet. Gruppen innehåller ämnena fluor, klor, jod, brom och astat. För att kallas halogenfri skall enligt IEC:s definition halten klor och brom var och en vara <, 900ppm och klor + brom <, 1500ppm. Normalt tas inte de övriga halogenerna med i definitionen halogenfri. Isolermaterialet teflon (polytetrafluoreten) innehåller t.ex. mycket fluor. Med halogenfri kabel menar man normalt en elkabel som inte innehåller PVC-plast. Halogenfri kabel är ofta ett krav vid nybyggnation, den är något dyrare än vanlig elkabel. (källa)
  2. Freon är stabilt och förångas lätt. Det har använts som lösningsmedel och drivgas i sprayburkar och köldmedium i kyl- och frysanläggningar. Användningsområden för freon inkluderar även blåsmedel vid tillverkning av isolermaterial, då de två vanligaste materialen med CFC är polyuretan (PUR) och extruderad polystyren (XPS). Dessa finns i bland annat väggar, fjärrvärmerör, markskivor och varmvattenberedare och bidrar till de största utsläppen av freon. Detta är både på grund av passivt läckage och felaktig hantering av rivningsmaterial, men även freon i köldmedium bidrar till utsläpp. (källa)
  3. Sundolitt cellplast av expanderad vit polystyren, EPS, är ett högvärdigt isolermaterial, som i sin färdiga form består av små slutna luftceller (ca 98% luft och 2 vol % polystyren). Sundolitt tillverkar cellplast i många olika kvaliteter. Cellplasten anges vanligtvis efter den karaktäristiska tryckhållfastheten enligt följande: S80 (80kPa), S150 (150kPa) osv. Råvaran, som är ett granulat, expanderas i en förskummare och gjuts sedan i en form under ångtryck till ett block. Efter lagring skärs blocket med glödtrådar till önskade dimensioner. Den låga densiteten leder till att hanteringen blir lättsam och att bearbetning för måttanpassning blir enkel. Åldringsbeständigheten är mycket god och materialet helt resistent mot röt- och mögelsvampar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.