Jag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jag, varianter, uttal och böjningar av jag

Jag synonym, annat ord för jag, vad betyder jag, förklaring, uttal och böjningar av jag.

Synonymer till jag

Vad betyder och hur uttalas jag

Jag uttalas jag pronomen; sing. objektsform mig mest uttalat o. äv. vard. skrivet mej, pl. vi, objektsform oss.

Ordformer av jag

Ordform(er) jag mig mej vi oss Eventuell grammatisk information ges i artikeltexten.

Andra språk

Jag på Engelska

 • I - please pass the butter!, as far as I know, I myself
 • ego - one', s true nature

Hur används ordet jag

 1. Jag är fortfarande en av SHL: s bästa forwards, säger 33-åringen. (källa)
 2. – Det känns coolt att vara med på listan. Jag hade inte förväntat mig det. Men det är verkligen en ära, säger han. (källa)
 3. Jag svär vid Apollon, läkaren, vid Asklepios, vid Hygieia och Panakeia samt vid alla gudar och gudinnor, tagande dem till vittne att jag så vitt jag förmår och mitt förstånd räcker skall hålla denna min ed och denna min förpliktelse. (källa)
 4. Jag kan inte låta bli att visa dig det här, säger författaren Camila Gutiérrez när jag frågar vad #metoo-kampanjen fått för konsekvenser i Chile. (källa)
 5. Satsfläta är en vanlig syntaktisk företeelse i främst talad svenska. I meningen Jag vet inte om jag har läst den boken kan boken framhävas, eller topikaliseras, genom att sägas först. Då blir det en satsfläta: Den boken vet jag inte om jag har läst. (källa)
 6. HELGLÄSNING. Navid Modiri är hjärnan bakom den omdiskuterade podden "Hur kan vi". Trots hård kritik är planen att göra den ännu kaxigare: "Jag stänger inte dörren för någon", säger Navid Modiri till Dagens Media. (källa)
 7. Ikväll drar slutspelet igång på riktigt efter en underbart härlig grundserie där det varit en tuff kamp hela vägen in i den sista omgången.I slutspelet är man mer noggrann i allt man gör och framförallt hur man uttalar sig i media för att undvika att ge motståndarna någon som helst tändvätska. Därför kommer de närmsta veckorna präglas av fler klyschor än vanligt. Jag har gjort ett lexikon för att reda ut vad klyschorna egentligen betyder. (källa)
 8. Mellan jag var 19 och 22 skrev jag i rask takt tre romaner. Två av dem snabbt refuserade. Den tredje var det ett bokförlag som tände på ordentligt. Flera lektörer skulle läsa. Så kom samtalet: "Alla är väldigt positiva. Vi tar ett avslutande möte på telefon på fredag klockan tre". Jag köpte och satte en champagneflaska på bordet. Så ringde de och sa: "Vi är så ledsna, den här veckan har vi fått in en annan roman som handlar om precis det du har skrivit om. Och vi tycker den är bättre". (källa)
 9. I morgon börjar slutspelet på allvar i vad jag tror kan bli det roligaste, stökigaste, jämnaste och mest ovissa på många år. Det vore väl fan efter historiens tråkigaste slutspel i fjol där Växjös dominans inte var speciellt sexig för oss som gillar hockey och spänning. (källa)
 10. Bisats eller inbäddad sats är en sats som inte själv kan utgöra en mening, utan den är alltid underordnad till en huvudsats, en annan bisats eller en fras. Huvudsatser kan däremot utgöra självständiga meningar. I exemplet nedan visas vad som är huvudsats och bisats i meningen Jag tyckte att du skulle komma. Bisatsen är en del av huvudsatsen, och är här understruken. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.