Jovialisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jovialisk, varianter, uttal och böjningar av jovialisk

Jovialisk synonym, annat ord för jovialisk, vad betyder jovialisk, förklaring, uttal och böjningar av jovialisk.

Synonymer till jovialisk

Hur används ordet jovialisk

  1. Den atletiske men matglade Montalbano är jovialisk och djupt förstående inför de smärre mänskliga svagheter han möter i sitt yrke. Däremot har han ett starkt rättspatos då det gäller mer allvarliga brott. I det privata har han ett ganska komplicerat kärleksliv. En stor dos humor finns även med i handlingen och det är huvudsakligen Montalbanos assistent Catarella som står för den komiska biten. En typisk inledning av ett avsnitt går ut på att Montalbano blir uppringd av den upphetsade Catarella som flåsar fram ett "dottore, dottore" (titeln för akademiker i Italien) varefter han på ett något oklart vis skildrar ett nytt mordfall. (källa)
  2. Victor "Sully" Sullivan - spelad av Richard McGonagle, är Nathan Drakes mentor och nära vän. Hans närvaro antyder en mörkare och brottslig väg för Drake, med tanke på att han är en man med stora skulder och att han en gång varit kriminell. Sullivan bär en bowlingskjorta, hamnarbetarbyxor och tuggar på en cigarr vart han än går. Han har en barsk men ändå en jovialisk personlighet. Genom åren har Nate och Sullivan varit med i många farliga situationer, till och med hamnat i fängelse. Trots dessa missöden har Sullivan beskyddat Nate som sin egen son, och står vid hans sida under Nates äventyr. Under Nates uppväxt älskar han Sullivan som sin far. (källa)
  3. I en dödsruna i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning den 8 februari stod det att läsa: "J.A. Wadman, känd inom den litterära verlden såsom en lefnadsfrisk och lycklig Camenernes gunstling och inom den sällskapliga som en vänfast och jovialisk umgängesman – är icke mer. Den lyra, som han under sednare åren, till följe av sin sjuklighet, sällan rörde, har nu evigt tystnat, men minnet af ynglingen med mannaåldrens mogenhet och mannen med ungdoms-sinnet skall icke så snart bortdö bland de vänner, som han under sin 60-åra lefnad här förvärfvade. Ännu i döden blef han sin grundsats trogen: att taga verlden sådan som den är Frid med hans stoft!". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.