Köp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder köp, varianter, uttal och böjningar av köp

Köp synonym, annat ord för köp, vad betyder köp, förklaring, uttal och böjningar av köp.

Synonymer till köp

Vad betyder och hur uttalas köp

Köp uttalas köp och är ett substantiv -et; pl. köp.

Köp betyder:

Ordformer av köp

Singular

köp
obestämd grundform
köps
obestämd genitiv
köpet
bestämd grundform
köpets
bestämd genitiv

Plural

köp
obestämd grundform
köps
obestämd genitiv
köpen
bestämd grundform
köpens
bestämd genitiv

Köp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Köp på Engelska

 • purchase - impulse item, purchase agreement, car purchase, purchase of shares

Hur används ordet köp

 1. Ett bortglömt litet nöje för hela familjen är att hoppa på en båt till Danmark och sen åka fram och tillbaka – och fram och tillbaka tills man är nöjd. Köp något gott att äta, shoppa lite och njut av utsikten över Öresund. (expressen.se)
 2. I och med #metoo-kampanjen som florerade inom olika yrken och brancher startades även upproret #intedinhora, något som sedan kom att bilda ett nätverk med medlemmar (alla med erfarenhet av prostitution, eller som de skriver, "komersiell sexuell exploatering"), där grundarna och medlemmarna låtit sig intervjuas, träffar politiker och håller föreläsningar. Nätverket ställer sig positiva till sexköpslagen och vill se en straffskärpning för köp av sexuella tjänster. #Intedinhora ser all prostitution som övergrepp och använder inte termen sexarbete, i upproret skrevs följande: Prostitution benämns ofta som världens äldsta yrke, men det stämmer inte. Det ska snarare beskrivas som ett av världens äldsta förtryck. Att prostitution är ett yrke är en seglivad myt som förminskar utsattheten hos personer i prostitution och normaliserar sexköp. Inget barn växer upp och drömmer om att sälja sin kropp. (wikipedia.org)
 3. Det äldsta tecknet på osttillverkning med löpe i Gruyère är när löpmagar omnämns i Hauterives klosterräkenskaper år 1411. Urkunder från 1445 omnämner även köp av kalvmagar till fäbodar tillhörande Fribourgs sjukhus. Det antas därför att tillverkningen av ost som liknade dagens Gruyére uppkom och spred sig i trakten under första hälften av 1400-talet. I slutet av 1500-talet exporterade Gruyère regelbundet ost till Lyon. (wikipedia.org)
 4. Gäld är ett juridiskt begrepp som syftar på en förpliktelse att betala en summa pengar. En gäldenär är någon som har en skuld till någon annan. Skulden kan bestå, inte bara i pengar, utan också i annat, till exempel skulden att ge ut en vara som motparten köpt (säljaren vid ett köp är alltså gäldenär på detta sätt). Beroende på om skulden består i pengar eller i en skyldighet att göra något talar man om penninggäldenär (pengar) eller naturagäldenär (göra något). Den gäldenären har en skuld till kallas borgenär. (wikipedia.org)
 5. Till exempel vid köpavtal (köp av kapitalvaror) är det vanligt att man erlägger handpenning, ofta kontant. Poängen med handpenning ur säljarens perspektiv är oftast att köparen förlorar sin handpenning (eller del av den) om han eller hon av någon anledning inte vill slutföra affären. En vanlig nivå på en handpenning är 10 procent av köpesumman. (wikipedia.org)
 6. Handredskap är ett samlingsnamn för alla redskap som vanligtvis används för hand. Benämningen användes tidigare ofta som samlingsnamn vid till exempel köp eller försäljning av en bondes alla redskap då man kunde sälja handredskap i en klump samt köksredskap, hästredskap, med mera i andra klumpar. Handredskap var då till exempel högafflar, spadar, sågar, hammare hovtång och yxor. (wikipedia.org)
 7. Hembud, egentligen att erbjuda någon något i hans hem, innebär ett riktat erbjudande om köp eller inlösen av egendom till person som har förköpsrätt eller lösenrätt. Förfarandet kan till exempel användas för aktier, kolonilotter eller bostadsrätter. (wikipedia.org)
 8. Hemmakväll AB är en svensk videobutikskedja som i sina 82 butiker i 75 städer tillhandahåller köp- och hyrfilmer och kioskprodukter såsom godis. Det gick tidigare även att beställa köpfilm från webbplatsen och få den hemskickad. (wikipedia.org)
 9. Hässle finns omtalat som sätesgård redan 1464. Från att troligen ursprungligen ha utgjort frälsejord blev egendomen under 1500-talet kronojord. Omkring 1622 bortbyttes den av Gustav II Adolf till släkten Wackerbordt och kom därpå genom köp och byten att passera genom släkterna Tott, Brahe, Ribbing och Hermansson. På 1720-talet ägdes Hässle av Johan Hermansson, professor skytteanus i Uppsala, och dennes hustru Margaretha Steuchia, dotter till ärkebiskop Mattias Steuchius. Deras dotter Anna Stina von Hermansson (1718-1782) gifte sig med arkiatern Nils Rosén von Rosenstein och genom köp övergick Hässle 1758 i släkten Rosén von Rosensteins ägo. I samband med detta köp övergick egendomen till att vara skattejord. (wikipedia.org)
 10. Till genren hörde även att den ofta såldes med ganska tvivelaktiga metoder. Ofta försågs tavlorna med "äkthetsintyg" för att därmed ge intryck av exklusivitet. Konstnärerna skapade ofta "pseudonymer" med utarbetade biografier som skulle locka till köp, konstnärerna kunde också tillskrivas ha gått påhittade utbildningar och vunnit påhittade pris för att därmed höja deras status. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.