Kal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kal, varianter, uttal och böjningar av kal

Kal synonym, annat ord för kal, vad betyder kal, förklaring, uttal och böjningar av kal.

Synonymer till kal

Vad betyder och hur uttalas kal

Kal uttalas kal och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av kal

Böjning (i positiv) kal en ~ + subst. kalt ett ~ + subst. kala den/det/de ~ + subst. kale den ~ + mask. subst. Komparation kalare en/ett/den/det/de ~ + subst. kalast är ~ kalaste den/det/de ~ + subst.

Kal är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Kal på Engelska

  • bare, leafless - bare branches, barren rocks

Hur används ordet kal

  1. Kal, Kâlle, egentligen "Karl". Huvudperson i Göteborgshumorns berättelser. Kal och hans fru Ada, och Osborn och dennes fru Beda, är sinnebilder för de typiska göteborgarna. De är arbetare, lokalpatriotiska, festglada (med inte helt sunda dryckesvanor) och skojfriska, samt älskar att driva med stockholmare, skåningar och andra utbölingar. (källa)
  2. Krypton är en fiktiv planet i DC Comics universum där seriehjälten Stålmannen, på Krypton kallad Kal-El, föddes. Kort efter att Kal-El fötts exploderade Krypton. Planetens öde hade dock förutsetts av Stålmannens föräldrar, forskarna Jor-El och Lara som, för att rädda honom, skickade iväg sin son i en rymdfarkost som senare landade på Jorden. (källa)
  3. Kalmark omfattar kal skogsmark och under föryngring liggande mark, med eller utan spridda beståndsrester. Skogsmarken kan antingen omfattas av skyldigheten att anlägga ny skog eller där återväxten med hänsyn till trädslag, ålder och/eller plantantal inte är säkerställd. Till denna klass hänförs även skogsmark med fröträd och skärmar samt skog som på grund av sitt uppkomstsätt är extremt gles. (källa)
  4. Det har spekulerats i att hans krafter främst begränsas av Kal-Els eget psyke, då han belagt sig själv med mentala spärrar för att inte skada människor. Det bekräftas i ett samtal med Kara Zor-El, dåvarande Stålflickan. (källa)
  5. Arten är en flerårig ört med utlöpare och är beståndsbildande, oftast upprätt och till en meter hög. Styvt och vasst borsthårig över hela plantan, ibland nästan kal upptill. Stjälken är vingkantad. Bladen blir 30–60 × 10–20 cm, spetsigt äggrunda, de nedre bladen är skaftade medan stjälkbladen är oskaftade med långt nedlöpande bladbas. Blommorna kommer i toppställda, ensidiga knippen. Kronorna är blekt gulaktiga, blekt rosa till purpur eller purpurröda, cirka 1,5 cm långa. Foderflikarna är fem, spetsiga. Ståndarna har korta breda strängar som är bredare än knapparna. Delfrukterna är spetsigt äggrunda, släta, blanka och svarta. (källa)
  6. Stjälken är slät, ihålig, kal och blåaktig. Växten är parbladig, och bladen är smalt triangulära och glänsande mörkgröna, med två till tre flikar. (källa)
  7. En prydnadskudde är en kudde som enbart används som prydnad på till exempel säng eller soffa. Man kan köpa prydnadskuddar på många hus och hem-affärer såsom IKEA och Indiska. En prydnadskudde kan finnas i många olika färger och former. I många fall är det små paljetter, pärlor och olika mönster fastsydda på framsidan. Baksidan brukar vara kal. (källa)
  8. Säfferot är en flerårig, hårig ört som kan bli över en meter hög. Stjälken är upprätt och djupt räfflad, och har vid basen rester av bladskaft. Bladen är två till tre gånger pardelade, med smala bladflikar. Säfferot blommar i juli-augusti med små vita eller rödlätta blommor som sitter i täta flockar. Blomflockarna är mångstråliga, vanligen med fler än 20 grenstrålar, och har både allmänt och enskilt svepe. Frukterna är korthåriga och har små, kvarsittande foderblad, delfrukterna har fem åsar. Säfferot kan knappast förväxlas med andra arter, den känns igen på sin hårighet, den grovt fårade stjälken och de karaktäristiska borsthåriga frukterna. Den andra arten i släktet, fliksäfferot (S. montanum) är kal och har finflikiga dill-lika blad, samt fåstråliga blomflockar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.