Naken synonym, annat ord för naken, vad betyder naken, förklaring, uttal och böjningar av naken.

Synonymer till naken

Vad betyder och hur uttalas naken

Naken uttalas naken och är ett adjektiv naket nakna.

Ordformer av naken

Böjning (i positiv) naken en ~ + subst. naket ett ~ + subst. nakna den/det/de ~ + subst. nakne den ~ + mask. subst. Komparation naknare en/ett/den/det/de ~ + subst. naknast är ~ naknaste den/det/de ~ + subst.

Naken är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Naken översättning

Engelska

naked
nude scene, a naked man, a naked face, the naked truth

Hur används ordet naken

  1. De kännetecknas genom mycket långsträckt kropp, en naken, längsgående strimma på fotsulorna, femtåiga fram- och bakfötter med indragbara klor, lång svans och medelstora öron. (wikipedia.org)
  2. Ett gymnasium, av grekiskans gymnos, "naken" (wikipedia.org)
  3. Ursprunget till ordet "hallick" återfinns i forntjeckiskans holomek. Ordet är bildat av det tjeckiska holý, med betydelserna naken och skägglös. Till svenska har det kommit via tyskans Halunke som idag betyder skojare, bov eller gangster. (wikipedia.org)
  4. Palliativ vård utgår från den moderna Hospisrörelsen. Denna rörelse kommer från Storbritannien och är särskilt förknippad med Dame Cecily Saunders, som 1967 startade St Christophers Hospice utanför London. Begreppet anses härstamma från Sankt Martin som delade med sig av sin mantel till en naken fattig människa. Palliativ vård kan stå för en stor spännvidd när det gäller att lindra symtom hos en patient med icke botbar sjukdom. (wikipedia.org)
  5. Kraniet är litet, med kort och brett ansikte. Lejonets är mer avlångt och framskjutande än andra arters. Näshålan är reducerad. Nostippen är trekantig och naken, med en skåra ner till munnen, som framtill är formad som ett upp och nedvänt "V" när den är stängd. Tungan är hos alla arter sträv och har papiller som hjälper dem att slicka bort kött från byten. Öronen är trekantiga till svagt rundade och upprättstående, placerade framvända uppe på huvudet. Ögonfärgen är oftast gul till grön, undantagsvis blå i vuxen ålder. Hos de stora djuren är pupillerna runda, men hos de mindre arterna elliptiska. I ögat finns ett reflekterande skikt bakom syncellerna på näthinnan, och det är detta som gör deras ögon lysande om en ljusstråle möter dem i mörkret. (wikipedia.org)
  6. Korsfästelse, korsfästning eller korsfästande, var en avrättningsmetod under antiken som troligen uppfanns av perserna på 600-talet f.Kr.., Syftet var att förnedra och plåga den dömde inför allas åsyn och därigenom också avskräcka andra. Den dömde hängdes eller spikades naken upp på en påle ofta med en tvärslå, vid vilken handlederna fästes. Eftersom armarna var så utsträckta fick den dömde en sådan väldig press över lungorna att han till slut kvävde sig själv till döds. (wikipedia.org)
  7. Stjärten är naken med en större blodcirkulation som ger den en blå till violett färg. Hos honor som är beredda för parning blir denna kroppsdel större och rödare. (wikipedia.org)
  8. Nakenmodell – en person som poserar naken i helfigur Konstnärsmodell – en person som poserar naken i helfigur (wikipedia.org)
  9. Naken (film) – en svensk dramakomedifilm från 2000 (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.