Kallbad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kallbad, varianter, uttal och böjningar av kallbad

Kallbad synonym, annat ord för kallbad, vad betyder kallbad, förklaring, uttal och böjningar av kallbad.

Vad betyder och hur uttalas kallbad

Kallbad uttalas kall|bad och är ett substantiv.

Ordformer av kallbad

Singular

kallbad
obestämd grundform
kallbads
obestämd genitiv
kallbadet
bestämd grundform
kallbadets
bestämd genitiv

Plural

kallbad
obestämd grundform
kallbads
obestämd genitiv
kallbaden
bestämd grundform
kallbadens
bestämd genitiv

Kallbad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kallbad

  1. Kuhnes friktions-sittbad och höftbad gick ut på att patienten satt I ett badkar fyllt av relativt kallt vatten, ca 10—14 °C för friktionsbadet i de ursprungliga instruktionerna, men något högre idag. Dessutom skrubbas man över kroppen, höfter, eller kön med en grov linneduk. Den nervstimulering detta ger från det kalla vattnet var avsedd att ta bort toxinerna. Direkt efter kallbadet lades patienten i en säng för att åter bli uppvärmd. Louis Kuhne skapade en unik hydroterapi med avsikt att läka ett brett spektrum av sjukdomar. (källa)
  2. Köldurtikaria finns av flera olika typer och uppträder på kroppsdelar som exponerats för kyla. Symtomen kan komma vid återuppvärmning av huden. Allmänsymtom i form av yrsel, huvudvärk och svimning kan uppstå vid tillräckligt intensiv exponering, till exempel vid kallbad. (källa)
  3. I orden vattenbad, torrbastu och rökbastu avses uppvärmning, i kallbad och havsbad avses nedsänkning i vatten. (källa)
  4. Änge Brunns- och Badanstalt startade i slutet av 1800-talet i Änge, Offerdals socken i Jämtland. Badhuset låg på en udde i Näldsjön och där erbjöds kallbad, karbad, gyttjebad, saltbad m.m. Även sjukgymnastik, massage och elektricitetsbehandling erbjöds. Kurgästerna erbjöds att dricka brunn ur en naturlig järnkälla. Verksamheten upphörde i början på 1900-talet. (källa)
  5. Solbränd hud blev mode under 1930-talet och intresset för friluftsliv och utomhusbadande, "kallbad", ökade. (källa)
  6. Badet och viken har sina namn efter torpet Nicksta som lydde under Nynäs gård. Ett havsbad började anläggas i slutet av 1930-talet. En av initiativtagarna var Telegrafverket som hade en fabrik för tillverkning av utrustning för telekommunikation i Nynäshamn och 1938 firade 25-årsjubileum på orten. I samband med jubileet vände sig Telegrafstyrelsen till regeringen för att få tillstånd att ge 10 000 kronor för bygget av ett friluftsbad vid Nickstaviken. "Möjligheterna till kallbad i Nynäshamn äro trots köpingens läge i havsbandet, mycket begränsade", påpekade styrelsen för regeringen. Gåvan till Nynäshamns köping beviljades och badet byggdes. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.