Kandera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kandera, varianter, uttal och böjningar av kandera

Kandera synonym, annat ord för kandera, vad betyder kandera, förklaring, uttal och böjningar av kandera.

Vad betyder och hur uttalas kandera

Kandera uttalas kand|era och är ett verb -de.

Kandera betyder:

Ordformer av kandera

Aktiv

kandera
infinitiv
kanderar
presens
kanderade
preteritum
kanderat
supinum
kanderande
presens particip
kandera
imperativ

Passiv

kanderas
infinitiv
kanderas
presens
kanderades
preteritum
kanderats
supinum

Perfekt particip

kanderad en
~ + subst.
kanderat ett
~ + subst.
kanderade den/det/de
~ + subst.

Kandera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet kandera

  1. Suckat är kanderade skal från citrusfrukter. Suckat används bland annat till bakning av söta bröd, till exempel julstolle. Kanderat apelsinskal överdraget med mörk choklad säljs som godis i lösvikt i välsorterade konfektyraffärer. (källa)
  2. Namnet kommer från César de Choiseul, 1:e hertig av Choiseul, marskalk du Plessis-Praslin, vars kock skall ha uppfunnit pralinerna, och syftade då på kanderade mandlar. Senare kom pralin att betyda chokladkonfekt med fyllning av sjuden smaksatt sockermassa, men senare har även chokladkonfekt med annan fyllning kommit att kallas praliner. (källa)
  3. Violer kan användas som dekoration i sallader eller kanderas och användas till desserter. Tablettasken viol är en gammal och fortfarande existerande godissort. Även späda blad är ätbara. Blommor, blad och rötter innehåller A- och C-vitaminer. (källa)
  4. Konfekt består vanligen av choklad med olika slags fyllning, eller en sötsak av marsipan, och omfattar alla sötsaker utom ren choklad. Det kan vara exempelvis små bakverk och kanderad frukt. (källa)
  5. Sockerbagaryrket utvecklades ur bagerinäringen i och med sockrets införande. I Sverige nämns socker för första gången 1326. Det var då oerhört dyrt och blev följaktligen en lyxvara, främst avsedd för hovet, dit sockerbagaren tidigt kom att knytas. Den sötsaksälskande Gustav Vasa hade en Michel Sockerbagare anställd, som försåg den kungliga familjen med kakor och kanderad frukt. Sockerbagaryrket var ett utpräglat stadshantverk med få utövare på varje plats. Varorna såldes till att börja med på apotek och hantverkarna sorterade under kryddkramhandlarsocieteten. Först 1767 bildade man ett eget skrå i Stockholm. I yrket förekom även kvinnor. Sockerbagaränkor hade rätt att driva sin mans rörelse så länge de önskade och en del erhöll till och med burskap. (källa)
  6. Fruktens tjocka skal är mycket väldoftande och har under lång tid använts i läkemedel mot exempelvis sjösjuka samt lung- och tarmproblem. Skalet används också sedan länge i matlagning, idag främst kanderad i bakverk. Under antiken användes det väldoftande skalet också för att parfymera tyg och kläder. Frukten växer i delar av medelhavsregionen och Indien, samt numera också i Central- och Sydamerika. Frukten är på hebreiska känd som etrog och används vid firandet av sukkot. I Östasien är en variant av suckatcitronen där klyftorna inte växer ihop känd under namnet Buddhas hand. (källa)
  7. Äppelklubbor, kanderade äpplen vända i exempelvis hackad mandel. (källa)
  8. Romarna använde korianderfrön bl a för att konservera kött. I Europa på 1500- och 1600-talen användes de i ölbrygd. Kanderade frön lär ha varit den ursprungliga konfettin under karnevaler. Romarna tog med sig örten norrut i och spred användningen av koriander i Europa. Under medeltiden var kryddan populär och den spreds i slutet av 1600-talet till Nordamerika. Koriander odlas i stora delar av världen. . (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.