Kar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kar, varianter, uttal och böjningar av kar

Kar synonym, annat ord för kar, vad betyder kar, förklaring, uttal och böjningar av kar.

Synonym till kar

Vad betyder och hur uttalas kar

Kar uttalas kar och är ett substantiv -et; pl. kar.

Ordformer av kar

Singular

kar
obestämd grundform
kars
obestämd genitiv
karet
bestämd grundform
karets
bestämd genitiv

Plural

kar
obestämd grundform
kars
obestämd genitiv
karen
bestämd grundform
karens
bestämd genitiv

Kar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kar på Engelska

 • tub - bathtub

Hur används ordet kar

 1. Karens innebär att man avstår frånågot under en viss tid. Det kan till exempel handla om en tidsmässig inskränkning i en försäkrings giltighet. Vissa bidrag inom socialskyddet utbetalas inte under karensdagar, varvid en viss självrisk föreligger. I Finland skiljer man mellan arbetslöshetsdagpenningens självriskdagar och karens, där karens införs till exempel då en person vägrar ta emot arbete. (källa)
 2. Karen fann att hon hade mycket gemensamt med Bror, Hans tvillingbror. Även han hyste en längtan bort från komplicerade relationer till närstående och vad han upplevde som en kvävande tillvaro, och i likhet med Karen Blixens far var han en man som drogs till äventyret. De båda sysslingarna delade dessutom erfarenheten att ha blivit ratad av någon de älskade (i Brors fall av "Lotty" Wachtmeister på Trolle-Ljungby gods). Vid besöken på Näsbyholm umgicks Karen och Bror alltmer på tu man hand, och när Bror friade fick han ett jakande svar. Förlovningen eklaterades den 21 december 1912, och paret började planera sin framtid tillsammans. (källa)
 3. Karen Lis Nilheim, ibland skrivet Liz Nilheim, född 5 juni 1944 i Stockholm, är en svensk skådespelare. (källa)
 4. Badkar är en badrumsmöbel för bad. Ett badkar kan vara en fristående möbel eller inmurad i väggen. (källa)
 5. Merritt Wever – Det. Karen Duvall, kriminalpolis i Golden, Colorado. (källa)
 6. Streeps första icke-fiktiva karaktär på filmduken blev Karen Silkwood, i filmen Silkwood (1983), regisserad av Mike Nichols. Nora Ephron stod för manus och detta skulle bli det första av flera tillfällen då Meryl samarbetade med både Nichols och Ephron. Mot Streep spelade Cher och båda fick varsin Oscarnominering för sina rolltolkningar. (källa)
 7. Den 7 maj 1972 lurade Shawcross med sig den 10-årige Jack Owen Blake in i ett skogsparti i Watertown i New York, där han våldtog och ströp pojken. Senare samma år, den 2 september, våldtog och mördade Shawcross 8-åriga Karen Ann Hill. Shawcross greps påföljande månad och erkände att han hade dödat bägge barnen. Genom en uppgörelse med åklagaren, vilken gick ut på att visa myndigheterna var han hade dumpat Jack Blakes kropp, dömdes han endast för dråpå Karen Hill. Det övriga åtalet lades ned och han dömdes till 25 års fängelse. Shawcross frigavs dock villkorligt i april 1987 efter att fängelsepersonal och socialarbetare ansett att han inte längre var "farlig". Man desavouerade emellertid de psykiatriker som hade bedömt Shawcross som en schizoid psykopat. (källa)
 8. Oden arbetar en hel sommar hos Suttungs bror Bauge för att komma åt Suttungamjödet och får till slut hjälp av Bauge att borra ett hål in i berget där mjödet förvaras. I en orms hamn smyger han in genom hålet och har samlag med Gunnlöd i tre nätter, vilket hon belönar med att tillåta honom att ta tre klunkar av mjödet, en slurk för varje natt. Oden slukar då allt mjödet med tre enorma klunkar och byter till en örnhamn för att flyga hem till Asgård. Suttung klär sig också i örnhamn och försöker fånga tjuven, men de andra gudarna ställer fram kar när de ser Oden närma sig, så att Oden hinner spotta ut mjödet. Under den våldsamma jakten råkar dock Oden släppa ifrån sig några skvättar mjöd bakvägen. Detta togs inte till vara utan blev struntskaldernas lott. (källa)
 9. I början av 1950-talet började Carlsson medverka i radioprogrammet Dagens revy, en revy som sändes varje vecka och som skrevs av Gösta Bernhard och Stig Bergendorff. Under 1950-talet medverkade hon tillsammans med Kar de Mumma i radioprogrammet Sickan och Kar de Mumma som sändes varje vecka. (källa)
 10. Samma år belägrade och ockuperade ryssarna den turkiska fästningen Kars, som föll i november. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.