Katten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder katten, varianter, uttal och böjningar av katten

Katten synonym, annat ord för katten, vad betyder katten, förklaring, uttal och böjningar av katten.

Vad betyder och hur uttalas katten

Katten uttalas katt|en och är ett substantiv bestämd form.

Katten betyder:

Ordformer av katten

Singular

katten
bestämd grundform

Katten är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Katten på Engelska

  • damn

Hur används ordet katten

  1. På pyramider och tempel byggda av de gamla egyptierna kan man se katter som liknar abessinierna och det är troligt att det var romarna som tog med sig katten till Europa för första gången. De första katterna som kom till Europa i modern tid kom från Abessinien till England där rasen godkändes 1892. Till Sverige kom den första abessiniern först 1953. (källa)
  2. Kramdjur kan ha nästan vilken form som helst. Ofta tillverkas kramdjur med förebild av olika djur i tecknade serier och TV-serier, till exempel Björne, Snobben, Babar, Monchhichi och katten Gustaf. Det finns även mer realistiskt sydda kramdjur, som liknar djur av den art de ska föreställa. (källa)
  3. Pupillernas storlek anpassas automatiskt efter ljuset, men kan även uttrycka humör. Är katten arg eller irriterad får den smala pupiller och är den upphetsad eller rädd får den fullt vidgade pupiller. När kattens pupiller plötsligt blir smalare vid kelande är det en signal om att den fått nog och vill vara ifred. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.