Kimono synonym, annat ord för kimono, vad betyder kimono, förklaring, uttal och böjningar av kimono.

Vad betyder och hur uttalas kimono

Kimono uttalas kimono [kim´-] och är ett substantiv -n -r.

Kimono betyder:

Ordformer av kimono

Singular

kimono
obestämd grundform
kimonos
obestämd genitiv
kimonon
bestämd grundform
kimonons
bestämd genitiv

Plural

kimonor
obestämd grundform
kimonors
obestämd genitiv
kimonorna
bestämd grundform
kimonornas
bestämd genitiv

Kimono är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kimono

  1. Ett annat begrepp som används för geishor är Geiko (芸子) vilket först började användas i Kyoto. Geishatraditionen i Kyoto är fortfarande mycket stark och än idag kallas geishorna i Kyoto för geikos. För att få bli professionell geisha (geiko) i Kyoto krävs en fem år lång utbildning. Många av de flickor som vill bli geiko är i femtonårsåldern, då den obligatoriska skolgången i Japan slutar, men de kan också vara något äldre. Hon börjar som shikomi och får hjälpa till med tvätt och städning i okiyan, geishahuset, och börjar med lektioner i dans och att spela instrument. En kort period är hon sedan minarai och börjar bära vitsmink, kimono och han-dara obi, en kortare obi än darari-obin som bärs av maiko. Strax efter det blir hon geishalärling, så kallad "maiko" (舞妓) (ordet härstammar från de två japanska orden 舞 (mai) som betyder "dansa" och 妓 (ko) som betyder "barn"), och följer med de andra geiko och maiko som bor i okiyan när de arbetar, det vill säga går till ochayas, tehus och dansar och underhåller. (wikipedia.org)
  2. Kimono (japanska 着物, bokstavligen "bära-sak", "något man har på sig", en term sannolikt från sent 1800-tal) är en övergripande term eller samlingsbegrepp för ett japanskt plagg. Kimonon har en smal krage och bärs omlott med överlappning åt höger (utom vid liksvepning, då den sätts på överlappad åt vänster) för alla kön och åldrar. Idag bärs den främst vid vissa högtidliga eller traditionstyngda tillfällen av kvinnor, men mera sällan av män. Kimonon används t.ex. när man utövar inhemska aktiviteter som exempelvis teceremoni. Kimonoliknande plagg används dock i flera sammanhang, t.ex. i kampsport (budo). (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Kimono Synonymer Betyder Uttal